Ingezonden persbericht


PERSLIJST WEEK 41
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HATTEM GEHOUDEN OP 11 oktober 2011

AANWEZIG:

de burgemeester de wethouder de wethouder de secretaris

: J.W. Wiggers : A.G. Borst : L. Teuben : J.P. Wassens

AFWEZIG: Nr.

1.

wethouder A.G. Borst heeft de vergadering verlaten bij agendapunt 6 en is teruggekomen bij agendapunt 7 Kern van de zaak Advies Notulen vaststellen conform ontwerp.

Een- Portef.- Onderwerp heid houder
O Secr. B&W Ontwerpnotulen B&Wvergadering d.d. 4 oktober 2011.

Beslissing
Conform ontwerp vastgesteld.


2.

O O&A Borst

Jaarverslag 2010 Openbaar onderwijs Zwolle en Regio.

Op grond van de Verordening Openbare Rechtspersoon Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio dienen de raden van de deelnemende gemeenten (Zwolle, Hattem, Dalfsen en Ommen) jaarlijks de jaarrekening en het jaarverslag over het voorgaande jaar goed te keuren (artikelen 15 en 17 van de verordening). De jaarrekening 2010 is inmiddels door de raad goedgekeurd. Het jaarverslag 2010, eind augustus apart van de jaarrekening ontvangen, is een populaire vertaling van de belangrijkste items die in het kader van de behandeling van de jaarrekening ook al aan de orde zijn geweest. Er staan geen kwesties in die nadere toelichting of overweging behoeven.


1. kennisnemen van het jaarverslag 2010 Conform advies van het openbaar onderwijs Zwolle; besloten. Formule2. de raad voorstellen in te stemmen met ring aanpassen het jaarverslag 2010 van het openbaar conform de veroronderwijs Zwolle. dening.


3.

O O&A Teuben Verkoop strook gemeentegrond.


4. O

O&A Teuben Benoeming nieuwe commissaris Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek B.V.


5.

O O&A Teuben Verzoek koop gemeentegrond.

Conform advies Het is wenselijk om een strook gemeentegrond Geadviseerd wordt: - om in te stemmen met verkoop van de besloten. te verkopen gelegen tussen het nieuwbouwgebied Assenrade en de al grond voor 50 per m2 k.k.; bestaande bebouwing. Wanneer aangrenzende - om belanghebbenden hierover te eigenaren ieder een stuk van deze strook informeren. aankopen is er sprake van verkoop van snippergroen aangezien het aantal te verkopen vierkante meters in alle gevallen kleiner is dan 50 m2. Gemeente Hattem is tezamen met de gemeen- Geadviseerd wordt om: Het college stemt in ten Heerde en Oldebroek aandeelhouder in de - in te stemmen met de voordracht en met het voornemen besloten vennootschap met beperkte aanspra- benoeming van de heer A. Kok tot van de aandeelhounieuwe commissaris in de besloten kelijkheid Ontwikkelingsmaatschappij Hatteder om in te stemmerbroek B.V. Binnen deze B.V. bestaat een vennootschap met beperkte men met de voorRaad van Commissarissen van vier personen. aansprakelijkheid: dracht en benoeElke aandeelhoudende gemeente heeft het Ontwikkelingsmaatschappij ming van de heer recht een commissaris voor te dragen. De vier- Hattemerbroek B.V. met ingang van 6 juli A. Kok tot nieuwe de commissaris wordt op grond van de statuten 2011, zijnde de dag van benoeming van commissaris. benoemd door de drie andere commissarissen. de heer Kok tot wethouder van de Door het vertrek van wethouder Veldhoen van gemeente Oldebroek; de gemeente Oldebroek kan hij zijn commissa- - in te stemmen met het ontslag van de riaat niet meer uitoefenen. De gemeente Olde- heer G.J. Veldhoen als commissaris per broek heeft inmiddels een bindende voordracht 6 juli 2011 en met décharge van de heer G.J. Veldhoen voor zijn werkzaamheden; gedaan voor een nieuwe commissaris. De commissarissen worden benoemd door de - om de directie van de B.V. middels Algemene Vergadering van Aandeelhouders. bijgaande brief te informeren. Aangezien de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering voorlopig niet staat geagendeerd acht de directie van de B.V. het gewenst om een besluit buiten de vergadering om te nemen. Conform advies Verzoeker wenst een strook gemeentegrond te Geadviseerd wordt: kopen om bij de tuin aan te trekken. We - om in te stemmen met verkoop van de besloten. hebben de locatie bezien en geconstateerd dat grond voor 125 per m2; verkoop van deze strook grond wenselijk is. - om verzoeker hierover te informeren door middel van bijgaande brief.


2

6.

O P&S Wiggers Aanvraag omgevingsvergunning Kerkstraat 51 en 53 te Hattem (Hema).

Op 11 juli 2011 is een aanvraag omgevingsvergunning voor de panden aan de Kerkstraat 51 en 53 te Hattem ingediend. Na de sloop- en bouwwerkzaamheden wil de Hema zich vestigen in deze panden. Naar aanleiding van de kennisgeving van de aanvraag in Veluws Nieuws zijn er zienswijzen ingediend. De indieners van de zienswijzen en de aanvrager zijn vervolgens met elkaar in gesprek gegaan. Dit heeft geleid tot een aangepaste aanvraag. De aanvraag die nu ter beoordeling voorligt is voor zowel de aanvrager als de indieners van de zienswijzen acceptabel. Om te voorkomen dat de aanvraag van rechtswege verleend wordt dient voor 17 oktober 2011 op de aanvraag beslist te worden.

U wordt geadviseerd: Conform advies 1. Een omgevingsvergunning te verlenen besloten. voor het uitbreiden en veranderen van twee winkelpanden op de Kerkstraat 51 en 53 te Hattem met de activiteiten bouwen, handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening, handelingen met gevolgen voor beschermde monumenten en slopen (onder de voorwaarde dat het bouwplan voldoet aan redelijke eisen van welstand en/of aangepast wordt zodat het alsnog hieraan voldoet). 2. Een ontheffing op grond van art. 2.12 lid 1 onderdeel a onder 2 van de Wabo juncto bijlage II, art. 4 lid 1 sub a aan het Bor te verlenen in verband met een goothoogte van meer dan 3,30 meter (onder de voorwaarde dat het bouwplan voldoet aan de redelijke eisen van welstand en/of aangepast wordt zodat het alsnog hieraan voldoet). 3. Aanvrager en de indieners van de zienswijzen te informeren over uw besluit.


3

7.

8.

9.

Conform advies O P&S Wiggers Bezwaarschrift tegen het Het college van burgemeester en wethouders U wordt geadviseerd: besluit tot het verlenen heeft op 23 mei 2011 besloten een 1. het advies van de Commissie voor de besloten. van een evenementenvergunning en een Bezwaarschriften van 14 september 2011 evenementenvergunning geluidsontheffing te verlenen in verband met inzake het bezwaarschrift van belanghebbende van 28 juni 2011 over te en een geluidsontheffing. het houden van een evenement/concert "Lisense 2 Do" in de parkeergarage aan de nemen; Koestraat te Hattem op 2 juli 2011. Hiertegen is 2. het bezwaarschrift tegen de een bezwaarschrift ingediend. De Commissie evenementevergunning door de burgemeester ongegrond te verklaren en bezwaarschriften adviseert: het bestreden besluit in stand te laten, zij - de burgemeester het bezwaarschrift ten het onder vermelding dat de aanzien van de evenementevergunning ongegrond te verklaren en het bestreden besluit evenementenvergunning door de (met aanpassing van een aantal ommissies) bij burgemeester had moeten worden de beslissing op bezwaar in stand te laten. verleend, onder het schrappen van het - het college het bezwaarschrift inzake de vergunningsvoorschrift 5 en onder het geluidsontheffing ongegrond te verklaren en dit toevoegen van het voorschrift als besluit bij de beslissing op bezwaar te bedoeld in artikel 22, lid 2 aanhef en handhaven. onder a, van de Beleidsregels evenementen gemeente Hattem. 3. het bezwaarschrift tegen de geluidsontheffing door het college ongegrond te verklaren en dit besluit in stand te laten. 4. belanghebbende middels bijgevoegde brieven te informeren over het besluit (bijlage 4 en 5). Beperking kosteloze Het aantal kosteloze huwelijken en Gezien de gestegen kosten voor de Conform advies O P&S Wiggers huwelijken en partnerschapsregistraties neemt de laatste gemeente en de toename van het aantal besloten. partnerschapsjaren sterk toe. De toename wordt hoofdzakelijk kosteloze huwelijken/ registraties. veroorzaakt door bruidsparen/partners uit de partnerschapsregistraties van nietbuurgemeenten (vooral uit Zwolle) die in hun inwoners van Hattem wordt geadviseerd om de kosteloze huwelijken en woongemeente niet snel kunnen trouwen / partneren. partnerschapsregistraties met ingang van 1 januari 2012 alleen mogelijk te maken voor partijen waarvan tenminste één persoon inwoner is van de gemeente Hattem. Instemmen met het vernieuwde Conform advies O RenB Teuben Gladheidbestrijdingsplan Vaststellen nieuw gladheidbestrijdingsplan 2011 ­ 2013. 2011 ­ 2013. gladheidbestrijdingsplan en publiceren op besloten. de website en een persbericht in de krant.


4

10. O O&A Borst

Warmtelevering ROVA ten behoeve van het nieuwe zwembad.

11. O BDV Wiggers Projectmatig werken.

In de afgelopen periode heeft de gemeente met Wij stellen voor: Conform advies ROVA overleg gevoerd over warmtelevering ten - Gelet op de voortgang van de bouw van besloten. behoeve van het nieuwe zwembad. Over de het zwembad de ROVA opdracht te geglobale voorwaarden is overeenstemming be- ven om de 300 kW houtkachel te bestelreikt. De afspraken worden de komende tijd len. vastgelegd in een warmteleveringsovereen- In overleg met de ROVA de concept komst. Gelet op de voortgang van de bouw en warmteleveringsovereenkomst uit te werde levertijd van de houtkachel, stellen we voor ken en deze vervolgens bestuurlijk te om vooruitlopende op de warmteleveringsover- laten vaststellen. eenkomst ROVA opdracht te geven om de houtkachel te bestellen. Kennis nemen van de inhoud van de Het college stelt de In 2009 is een Plan van aanpak geschreven notitie projectmatig voor de actualisatie van de notitie Projectmatig notitie Projectmatig werken en werken. Dit plan bestond uit drie fases. Fase 2 instemmen met het ter informatie werken vast. De is opgeleverd aan het MT. Fase 3 de doorsturen van deze notitie naar de notitie ter informatie implementatie volgt. auditcommissie. doorsturen naar de auditcommissie.

Deze notulen zijn vastgesteld in de vergadering van 18 oktober 2011.


5

---- --