Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

MANNEN SNACKEN ANDERS DAN VROUWEN

WAT SERVEER JE DAN BIJ DE BORREL MET DE FEESTDAGEN?

MORA ONDERZOCHT SNACKGEDRAG NEDERLAND EN GEEFT SUGGESTIE

Tilburg, 18 oktober 2011 Met de feestmaand december in het vooruitzicht, onderzocht snackfabrikant Mora het snackgedrag van Nederland. Een van de conclusies is dat mannen anders blijken te snacken dan vrouwen. Zo gaan vrouwen voor een 'genietmomentje' en mannen willen gewoon iets stevigs om de trek te stillen. Wat serveer je dan met de kerstborrel en hoe houd je iedereen tevreden op oudejaarsavond? Het antwoord komt van Mora: vernieuwde Funmixen, verschillende mini snacks voor mannen én vrouwen in een lekkere mix. Zodat iedereen gezellig samen kan snacken!

Vrouwelijk vs. mannelijk snacken Bij vrouwen draait snacken vooral om gezelligheid en smaak. Ze willen genieten van wat ze eten, en letten daarbij meer op hun gezondheid dan mannen. Mannen kennen geen schuldgevoel en proberen sneller nieuwe snacks. Ook wordt regelmatig 'stiekem' buitenshuis gesnackt. Uit het onderzoek van Mora bleek ook dat het snackgedrag verandert naarmate je ouder wordt en je in een andere levensfase komt. Zo borrelen studenten veel buitenshuis, snacken ze wanneer ze zin hebben en proberen ze regelmatig iets nieuws. Gezinnen beperken het snacken vaak tot 1x per week met steeds dezelfde snacks en gepensioneerden willen lekker thuis genieten en de kleinkinderen af en toe verwennen.

Voor genieters M/V
Om zowel mannelijke als vrouwelijke snackers op elk moment te bedienen, introduceert Mora de vernieuwde Funmixen, verschillende mini snacks in een handige hersluitbare stazak. Er zijn vijf varianten: de verbeterde Originals en Classic en de nieuwe Party, Spicy en Oriëntal Funmixen. In de Originals, Classic en Party Funmixen vind je de Mora toppers terug, lekker bij de wekelijkse borrel. Met de nieuwe Funmix Spicy en Funmix Oriëntal haal je iets bijzonders in huis voor speciale gelegenheden, zoals voor kerst of de nieuwjaarsborrel. In elke Funmix zitten hapjes die zowel mannen als vrouwen aanspreken. Zo kunnen de mannen bijvoorbeeld tijdens de feestdagen hun hart ophalen met de spicy chicken en de vrouwen kunnen genieten van de cream cheese jalapeños uit de Funmix Spicy. Bovendien Mora heeft ervoor gezorgd dat de mini snacks voortaan ook bereid kunnen worden in de oven en Philips airfryer. Lekker en gemakkelijk de feestdagen in!

Over Mora Al in 1960 ontwikkelde Marcel Mourmans, de oprichter van Mora, zijn eigen recepten voor snacks als kroketten en loempia's, vanuit de slagerij van zijn vader. In 2006 werd Mora overgenomen door Ad van Geloven BV, een grote speler in de gemaksvoedingindustrie. Anno 2011 is de onderneming uitgegroeid tot een van de grootste snackfabrikanten van de Benelux.