Ingezonden persbericht


Informatierubriek Gemeente Hattem
week 42, 18 oktober 2011

RAADSVERGADERING
Op maandag 24 oktober komt de raad in een openbare vergadering bijeen in de raadzaal van het stadhuis. De vergadering begint om 20.00 uur. De agenda is als volgt: 1. Opening. - Vaststellen van de agenda. - Mededelingen. 2. Vaststellen van het verslag van de raadsvergaderingen van 19 september en 3 oktober (hamerraad). 3. Spreekrecht voor de burgers. 4. Gelegenheid tot het stellen van vragen door de raadsleden. 5. Landschapsontwikkelingsplan. 6. Uitvoeringsparagraaf structuurvisie. 7. Ingekomen stukken. 8. Rondvraag. 9. Sluiting. De agenda en bijbehorende stukken liggen ter inzage in het stadhuis en de bibliotheek. U kunt ze ook vinden op de gemeentelijke website.

VERGADERING COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT

De commissie ruimtelijke kwaliteit vergadert dinsdag 25 oktober om 10.00 uur in het stadhuis. De commissie adviseert het gemeentebestuur over de vraag of bouwplannen waarvoor een omgevingsvergunning is aangevraagd voldoen aan redelijke eisen van welstand. Vanaf maandag 24 oktober is bekend welke bouwplannen de commissie behandelt. De agenda ligt ter inzage bij de balie Vergunningverlening en Handhaving. De voltallige commissie vergadert donderdag 3 november op wisselende locaties. De agenda met daarin de te behandelen plannen ligt vanaf woensdag 2 november ter inzage bij de balie Vergunningverlening en Handhaving. Geïnteresseerden zijn vrij de vergaderingen bij te wonen. Aanvragers van een omgevingsvergunning kunnen tijdens de vergadering een toelichting geven op hun bouwplan. Bij het indienen van de omgevingsvergunning moeten zij hierom verzoeken.

ring is alleen mogelijk met ontheffing van het geldende bestemmingsplan Uitwerkingsplan Assenrade, fase1. Het college is voornemens de beslistermijn met maximaal 6 weken te verlengen. 3. bouwen en kappen: het oprichten van een bijgebouw en kappen van 14 houtopstanden, Hezenberg 1A (ingekomen 7 oktober 2011). Realisering is alleen mogelijk met ontheffing van het geldende bestemmingsplan Uiterwaarden. Het college is voornemens de beslistermijn met maximaal 6 weken te verlengen. Indien het een reguliere aanvraag betreft kunnen belanghebbenden binnen 2 weken na publicatie hun zienswijzen schriftelijk of mondeling naar voren te brengen. Wilt u weten of het een reguliere aanvraag betreft en of u belanghebbende bent dan kunt u contact opnemen met cluster Vergunningverlening en Handhaving. VERLEENDE VERGUNNINGEN Omgevingsvergunning is verleend voor de activiteit: 1. kappen: het kappen van 3 bomen, Libanonweg 23 (VZ 12 oktober 2011). 2. bouwen: het oprichten van een tuinhuisje, Achterstraa t 24 (VZ 11 oktober 2011).

3. bouwen, slopen, handelingen met gevolg voor een beschermd monument en strijd met bestemmingsplan: het uitbreiden en veranderen van twee winkelpanden, Kerkstraat 51 en 53 (VZ 12 oktober 2011). 4. bouwen: het gedeeltelijk vernieuwen en veranderen van een kapsalon (bedrijfsruimte), Nieuweweg 36 (VZ 11 oktober 2011).

SPREEKRECHT BURGERS

Tijdens de vergadering van de raad kunt u inspreken. De spelregels zijn als volgt: - de totaal beschikbare spreektijd bedraagt maximaal 30 minuten. - iedere spreker mag maximaal 5 minuten spreken. - in de raadsvergadering is het spreekrecht beperkt tot onderwerpen die op de agenda staan. U kunt niet inspreken over onderwerpen waarover u tijdens de commissievergadering al heeft ingesproken, tenzij er na de commissievergadering nieuwe feiten of gewijzigde omstandigheden aan het licht zijn gekomen. Wilt u gebruik maken van uw spreekrecht, dan dient u dit voor aanvang te melden bij de griffier. Dit kan via e-mail (griffie@ hattem.nl) of telefonisch (038-4431616). Bij de aanmelding moet u uw naam, adres, telefoonnummer en het te bespreken onderwerp vermelden. Graag aanmelden op de dag van de vergadering voor 16.00 uur, maar uiterlijk 5 minuten voor aanvang van de vergadering persoonlijk bij de griffier. Indien u gebruik maakt van het spreekrecht kunt u een kopie van uw betoog bij de gr iffie inleveren. Uw betoog zal dan bij het verslag van de vergadering worden gevoegd.

VERKEERSBESLUIT

Het college maakt bekend dat zij nabij de woning Burchtstraat 24 een parkeerplaats voor gehandicapten zal realiseren middels plaatsing van het bord model E6 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en markeringen op het wegdek. Het bord E6 zal worden voorzien van een onderbord waarop het kenteken van de melder staat. Bezwaarschrift indienen Desbetreffend verkeersbesluit ligt ter inzage bij de balie van de eenheid Publiek en Service. Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na bekendmaking een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 93, 8050 AB Hattem. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorzi ening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Bezwaarschrift indienen Voor nadere informatie: eenheid Realisatie en Beheer. Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de datum van verzending (VZ) van dat besluit aan vergunninghouder een bezwaarschrift indienen bij het college, postbus 93, 8050 AB Hattem. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

KLEINE VEER T/M 30 OKTOBER IN DE VAART
Dit vaarseizoen heeft het pontje weer enkele tienduizenden mensen overgezet. Op maandag 1 november wordt het pontje uit de vaart gehaald. Toen en nu De historie van het Kleine Veer voert ons terug tot 1795. Toen was in de handgeschreven notulen van de Magistraat van Hattem al sprake van het Kleine Veer of Oldeneler Veer. De laatste exploitanten van het veer waren de gebroeders Van der Kolk uit Zwolle. Wegens hoge leeftijd moesten zij hun werk als veerbaas in 1962 staken. In 1982 stak een aantal instanties de koppen bij elkaar om het Kleine Veer in ere te herstellen. In 1986 was het eindelijk zover: dat jaar werd als proef beschouwd om de behoefte bij het publiek te peilen. Aan de Zwolse kant werd gebruik gemaakt van de oorspronkelijke veerstoep en aan de Hattemse kant was de loswal in de haven de aanlegplaats. Dit betekende dat de vaartijd 15 minuten bedroeg. Tijdens de proefperiode werden in drie maanden tijd bijna 7000 passagiers overgezet, reden genoeg om het veer definitief in de vaart te brengen. Door de aanleg van nieuwe afmeerplaatsen en fietspaden werd de vaartijd tot zo'n 4 minuten teruggebracht. Sinds 1987 vaart het Kleine Veer weer ieder zomerseizoen dagelijks over de IJssel tussen Zwolle en Hattem. Het pontje vormt een voet-fietsverbinding tussen Hattem en de Zwolse IJsselvallei en maakt deel uit van een landelijk voet- en fietspadennet. Door het Kleine Veer ontstaat er, samen met de veerdiensten in Zalk, Wijhe, Olst en Deventer de mogelijkheid om aan weerszijden van de IJssel een korte of lange recreatieve fietsroute te kiezen.

RADIO HATTEM

De vergaderingen van de raad en de brede raadscommissie zijn maandagavond live te volgen via Radio Hattem. De uitzending begint om 20.00 uur en duurt tot aan het einde van de vergaderingen. Radio Hattem is te ontvangen via de kabel op 98.5 FM en via de ether op 106.1 FM. Herhaling op donderdag vanaf 10.00 uur.

OMGEVINGSVERGUNNING

AANGEVRAAGDE VERGUNNINGEN Omgevingsvergunning is aangevraagd voor de activiteit: 1. bouwen en slopen: het gedeeltelijk slopen, uitbreiden en veranderen van een woning, het oprichten van een bijgebouw en het slopen van 3 bijgebouwen, Hessenweg 94 (ingekomen 4 oktober 2011). 2. bouwen en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening: het oprichten van een woning, Lübeck 13 (ingekomen 6 oktober 2011). Realise-

COLLECTE

Van 24 tot en met 29 oktober wordt er huis-aan-huis gecollecteerd door Stichting TEAR.

Het chocolade festival op 8 oktober was wederom een groot succes. (foto: J. de Gruyter)

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente Hattem, telefoon 038 - 443 16 16 of kom langs in het stadhuis, Markt 1. Het stadhuis is open op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur. Op woensdag is het stadhuis ook geopend van 13.30 tot 17.00 uur en op vrijdagavond is het loket Burgerzaken geopend van 18.00 uur tot 20.00 uur.