Politie Zeeland


---

1698-2011 Hennepkwekerij geruimd, Terneuzen


In een woning aan de Axelsestraat is maandag rond 11.30 uur door agenten van de Zeeuwse politie een hennepkwekerij ontdekt en ontruimd.

Door de surveillerende agenten werden in de woning 71 hennepplanten aangetroffen. Deze planten en overige goederen die bijdroegen aan het instandhouden van de kwekerij zijn vernietigd.

In verband met de kwekerij is in de woning een 51-jarige Terneuzenaar aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en zit nu nog vast.

1699-2011 Man na onwelwording onder tractor terecht gekomen
Maandagavond rond 20.15 uur is een 71-jarige man uit de gemeente Veere bij werkzaamheden onder de ploeg van zijn eigen tractor terecht gekomen.

De man was aan het ploegen op een stuk land aan de Frederik Barbarossaweg in Grijpskerke. Vermoedelijk is hij tijdens het werk onwel geworden en met zijn tractor de sloot in gereden.

Door onbekende oorzaak is hij vervolgens onder de ploeg terechtgekomen.

Op eigen kracht kon de man niet uit de sloot komen. Door politie-, brandweer- en ambulancemedewerkers is de man uit de sloot getrokken. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.

Over zijn toestand is nu nog niets bekend.

1700-2011 Proces-verbaal voor vervoer van diesel in bedrijfsbus
Maandagmiddag rond 14.00 uur controleerden surveillerende agenten een bedrijfsbus die reed over de Grindweg in Tholen.

Toen zij in de laadruimte keken, troffen de agenten daar een 1000-litervat vol met diesel aan. Het vat was niet verankerd of anderszins vastgezet. Ook voerde de bedrijfsbus geen oranje attentiestickers waarop stond dat er gevaarlijke stoffen vervoerd werden. De bestuurder van de bus, een 49-jarige man uit Sprundel, had ook niet de vereiste papieren om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren.

De bestuurder verklaarde dat hij van zijn werkgever de opdracht had gekregen om het 1000-litervat te vullen met diesel, zodat de heftrucks van het bedrijf weer van brandstof konden worden voorzien. Dit 'grootverbruikstanken' gebeurde volgens de man één keer in de zoveel tijd en altijd op dezelfde manier.

Door de agenten wordt proces-verbaal opgemaakt. De sanctie gaat bepaald worden door de officier van justitie.

---- --