Verdonck, Klooster & Associates

Ellen Maat maakt overstap van VWS naar VKA

dinsdag, 18 oktober, 2011 - 17:15

Voormalig programmadirecteur Innovatie & ICT in de zorg komt expertisegroep Bestuurlijke Advisering versterken

Met ingang van 1 oktober 2011 heeft Ellen Maat de overstap gemaakt van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) naar Verdonck, Klooster & Associates (VKA). Zij gaat zich bij VKA richten op bestuurlijke & strategische advisering in de zorgsector.

Ellen Maat heeft de afgelopen 14 jaar gewerkt bij het ministerie van VWS en heeft daar ruime ervaring opgedaan met project- en programmamanagement op het snijvlak van beleid en uitvoering. De laatste vijf jaar was Maat als programmadirecteur Innovatie & ICT in de zorg verantwoordelijk voor het optimaliseren van het gebruik van ICT in de zorgsector, het stimuleren van innovatie in de zorg, bevorderen van e-Health en de invoering van de landelijke infrastructuur voor gegevensuitwisseling in de zorg. Daarvoor was zij werkzaam als afdelingshoofd ICT in de zorg. Als projectleider invoering burgerservicenummer (BSN) in de zorgsector was zij verantwoordelijk voor het wetgevings- en implementatietraject. In de periode 2000-2003 heeft zij als projectleider persoonsgebonden budget (PGB) een bijdrage geleverd aan de vereenvoudiging van de subsidieregeling en het ontwerp en invoeren van een nieuwe uitvoeringsstructuur.

Ellen Maat studeerde bestuurs- en organisatiewetenschappen (Radboud Universiteit Nijmegen) en de volgde de postacademische MPA opleiding aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.
© 2010 Verdonck, Klooster & Associates