Gemeente Helmond


De gemeenteraad hoort graag uw mening!

Op woensdag 19 oktober 2011 organiseert de Helmondse gemeenteraad een hooravond.

Tijdens die avond mogen inwoners van Helmond op persoonlijke titel of namens een organisatie hun mening geven over de Programmabegroting voor 2012 van de gemeente.

* Hooravond op woensdag 19 oktober vanaf 19.30 uur in de Raadzaal (Boscotondo)

* Onderwerp: de Programmabegroting

* Zie ook de gemeentelijke website

* Wat is de Programmabegroting?

In de Programmabegroting staan de inkomsten en uitgaven van de gemeente. De Programmabegroting bestaat uit 13 programmas (bijvoorbeeld: jeugd en onderwijs of openbare ruimte en natuurbescherming). Per programma ligt vast wat de belangrijkste resultaten zijn die in het begrotingsjaar gerealiseerd moeten worden. Daarnaast is bepaald hoeveel geld het programma mag kosten.

Uw mening telt

De behandeling van de Voorjaarsnota (in juni) en de Programmabegroting (in november) zijn de twee belangrijkste vergaderingen voor de gemeenteraad in een jaar. Tijdens die vergaderingen wordt namelijk bepaald waaraan het gemeenschapsgeld wel en niet wordt uitgegeven. Een belangrijk moment voor iedereen. Ook voor de inwoners, organisaties en instellingen van onze stad. Iedereen moet zijn mening kunnen geven over de voorgestelde keuzes. Daarom kunt u nu uw mening over de voorstellen in de Programmabegroting delen met de gemeenteraad.

Meepraten

Wilt u de gemeenteraad laten weten hoe u over de plannen, zoals die in de begroting staan, denkt? Meld u dan aan. Stuur een mailtje naar de griffie van de gemeente Helmond. Er is een aantal spelregels: in dat mailtje schrijft u uw naam, uw telefoonnummer en eventueel namens welke organisatie u spreekt. Ook geeft u kort aan over welk onderwerp u wilt spreken. Dit mailtje stuurt u voor vrijdagmiddag 14 oktober 16.00 uur. Heeft u zich aangemeld? Dan krijgt u 5 minuten spreektijd.