Gemeente Cranendonck


Raad stemt in met sloop/nieuwbouw gemeentehuis

In de raadsvergadering van dinsdagavond 11 oktober 2011 heeft de gemeenteraad ingestemd met de optie om het huidige gemeentehuis in Cranendonck te slopen en op dezelfde plek nieuwbouw te plegen.

Deze keuze werd al eerder door het college van burgemeester en wethouders als voorkeur aangegeven uit de opties tussen verhuizen, verbouwen of nieuwbouw op een andere locatie. In de planning wordt gerekend met de oplevering van een nieuw gebouw in 2015.

Tijdens de bouwwerkzaamheden verhuist de gemeentelijke organisatie naar het kantorenpand Cranendonck 3-4 in Soerendonk. Vanuit deze locatie worden alle gemeentelijke diensten tijdelijk voortgezet. Op dit moment wordt wel onderzocht of er een mogelijkheid is om de publieksbalie in Budel te behouden. Het kantorenpand Cranendonck 3-4 in Soerendonk is al enige jaren eigendom van de gemeente Cranendonck. Nadat de nieuwbouw is gerealiseerd, wordt een andere bestemming voor dit pand gezocht.

In het nieuwe gemeentehuis worden alle ambtenaren gehuisvest. Daarnaast wordt er ook een raadszaal gebouwd zodat er niet meer hoeft te worden uitgeweken naar externe locaties. Door de nieuwbouw van het gemeentehuis op de huidige locatie behoudt Budel de gemeentelijke diensten in het centrum. Hiermee wordt invulling gegeven aan één van de speerpunten van de Strategische Visie en aan de doelstelling van het Centrumplan, zoals dat recent is gepresenteerd.