Politie Midden- en West Brabant

Melding van verkrachting blijkt vals

Tilburg, 19-10-2011

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 49-jarige vrouw uit Tilburg. Ze wordt verdacht van een valse melding over een zedenzaak. Haar zogenaamd gestolen telefoon deed haar de das om.

De vrouw meldde 21 september jl. dat zij aangerand / verkracht was op de Reeshofdijk. Zij vertelde destijds dat ze 's-morgens vroeg in het Reeshofpark een trimmer passeerde. De man trok haar van de fiets en betastte haar onzedelijk, aldus de vrouw. De politie stelde een opsporings-onderzoek in. Daarbij werd meteen ook gerechercheerd met de gegevens van haar mobiele telefoon. De vrouw had namelijk gezegd dat de dader vermoedelijk ook haar gsm had meegenomen. De rechercheurs verwachtten op dat moment dat het spoor van de telefoon mogelijk kon leiden naar een verdachte.
Na verloop van tijd werd tot verbazing duidelijk dat de gsm nog steeds in gebruik was bij de aangeefster zelf. In overleg met de Officier van Justitie werd zij nader aan de tand gevoeld. Daaruit bleek dat haar verhaal niet klopte. Over het exacte motief van haar valse melding wilde de vrouw verder geen uitleg geven. Er is tegen haar
proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 19-10-2011 13:47 | © Regio Midden en West Brabant |