Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 19 oktober

Noord-Holland Noord, 19-10-2011 o 14.15 uur

Auto over de kop

Den Hoorn, dinsdag 18 oktober

Een 53-jarige automobiliste uit De Waal raakte dinsdagmiddag gewond bij een eenzijdig ongeval op de Hoornderweg. De vrouw kwam in een flauwe bocht met haar voorwiel in de berm terecht waarna zij probeerde te corrigeren. Hierdoor reed zij op de naastgelegen dijk en vloog over de kop met haar voertuig. De automobiliste werd met nek- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De auto is total loss.

Twee aanhoudingen voor hennep

Zwaag, dinsdag 18 oktober

Een 37-jarige man uit Zwaag en een 47-jarige man uit Den Haag zijn dinsdagavond rond 19.15 uur aangehouden in een woning aan het Hoefblad. De politie kreeg een anonieme tip binnen dat er hennep geknipt werd in het huis. Ter plekke bleek dat de hennepplanten al geruimd waren. Er werden veel vuilniszakken met hennepresten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. De elektriciteitsmeter werd door Liander in beslag genomen.

De 37-jarige bewoner werd aangehouden. Hij werd aangetroffen in een ruimte op zolder en was bezig een hennepplant te knippen. De man bekende dat hij een hennepkwekerij in zijn woning had gehad en dat de dag ervoor alle planten geknipt waren. Ook een 47-jarige man die in het huis aanwezig was werd aangehouden.

Heling

Heerhugowaard, dinsdag 18 oktober

Een 29-jarige man uit Heerhugowaard is dinsdagmiddag rond 14.20 uur aangehouden op de Handelsstraat. De man kwam op zijn snorfiets een politieauto tegemoet rijden bij het station. Zij zagen dat toen hij gepasseerd was, steeds achterom keek. De man kreeg een stopteken, maar ging er vandoor. Na herhaaldelijke vluchtpogingen zette hij bij het station zijn voertuig in de fietsenstalling en wilde er te voet vandoor gaan. De verdachte kon op het parkeerterrein achter het station worden aangehouden. De snorfiets werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

Aanhouding voor mishandeling

Julianadorp, dinsdag 18 oktober

Een 19-jarige man uit Den Helder werd dinsdagavond rond 20.00 uur aangehouden op de Langevliet. De man had in een jongerencentrum een 21-jarige man uit Den Helder mishandeld. De verdachte had de 21-jarige man enkele klappen gegeven omdat deze dingen over hem gezegd zou hebben. Hierna ging de 19-jarige man naar buiten, maar kwam even later weer terug. Hij greep de 21-jarige man bij zijn keel. Een andere man kwam binnen en haalde de twee uit elkaar. De politie werd gebeld. Deze hield de 19-jarige man aan.

Aanrijding Noordervaart

Stompetoren, dinsdag 18 oktober

Een 62-jarige automobiliste uit Westwoud werd dinsdagmiddag ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht na een aanrijding op de Noordervaart. Rond 15.15 uur wilde een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Schagen vanaf de Zuidervaart afslaan richting Alkmaar. Hij zag hierbij de auto van de 62-jarige vrouw over het hoofd. Er ontstond een aanrijding. De 62-jarige automobiliste had last van haar nek en borstkas. Zij werd ter observatie meegenomen naar het MCA.

Vijf aanhoudingen voor vuurwapenbezit

Heerhugowaard, dinsdag 18 oktober

Vijf mannen in de leeftijd van 20 tot en met 26 jaar zijn dinsdagavond rond 22.00 uur aangehouden op de Nauertogt. Vier mannen waren uit een woning gekomen aan de Van Veenweg in Heerhugowaard. Zij hadden een grote tas bij zich. De politie beschikte over informatie dat zich op dit adres vuurwapens zouden bevinden. De vier mannen werden gevolgd en aangehouden op de Nauertogt. Onder hen bevond zich ook de 26-jarige bewoner van de van Veenweg. In de tas bleken vuurwapens te zitten. De woning in Heerhugowaard, waar de mannen uit kwamen, werd doorzocht. Hier werden wapens en munitie aangetroffen. Ook hield de politie in verband met dit onderzoek een 26-jarige man uit Heiloo aan in zijn woning. In deze woning werden geen wapens aangetroffen.

Stroper aangehouden

Alkmaar, dinsdag 18 oktober

Een 76-jarige man uit Alkmaar is dinsdagochtend rond 03.30 uur aangehouden op de Schermerdijk. Agenten zagen een zaklamp in het weiland langs de Ringweg schijnen. Toen de agenten vervolgens met hun zoeklamp schenen ging het licht uit, maar zij zagen wel een man in het weiland liggen. De man rende weg toen de agenten het weiland in kwamen. De agenten wisten de man echter in de kraag te vatten en gingen samen met hem naar zijn auto, die vlakbij geparkeerd stond. Hierin werden mollenklemmen gevonden. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Twee medewerkers van de provincie vonden enkele uren later op het land waar de man was aangehouden een geweer aan. Dit was verstopt was aan de kant van de sloot. Ook werden drie geschoten hazen gevonden en een verstraler. De man werd hierop in verzekering gesteld en is na verhoor dinsdagavond heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autobrand

Den Helder, woensdag 19 oktober

Woensdagochtend woedde in een auto op de Basstraat een brand. Een buurman ontdekte de brand en wist het vuur te doven. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in de bedrading. Deze bedrading viel vervolgens op de achterbank, waardoor deze vlam vatte. Het voertuig had zeer veel brand- en rookschade.

Bromfietser ernstig gewond

Oostwoud, woensdag 19 oktober

Een 23-jarige bromfietser uit Hauwert raakte woensdagochtend rond 11.26 uur ernstig gewond bij een eenzijdig ongeval op het Oosteinde. De man raakte door onbekende oorzaak met zijn voertuig de stoep en kwam ten val. Hij viel met zijn hoofd op een ijzeren hek en liep hierbij neurologisch letsel op. Hij werd overgebracht naar het VU -ziekenhuis.

Drie gewonden bij ongeval Batumweg

Hippolytushoef, woensdag 19 oktober

Woensdagochtend raakten rond 11.05 uur drie mensen gewond bij een ongeval op de Batumweg. Een 48-jarige automobilist uit Zaandam kwam met zijn auto in de berm terecht, raakte in de slip en reed tegen een auto die uit tegengestelde richting kwam. De 48-jarige bestuurder werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht. In de andere auto zat een echtpaar uit Den Oever. De 71-jarige vrouw had aangezichtsletsel en eveneens een hoofdwond. Ook zij werd naar het ziekenhuis vervoerd. Haar man, de 77-jarige bestuurder van de auto, werd hier ter controle naartoe gebracht.