Ingezonden persbericht



Amstenrade, 19 oktober 2011

Corsa verbetert efficiëntie bij Limburgs Voortgezet Onderwijs

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO), een overkoepelende organisatie voor 20 Limburgse scholen, heeft onlangs besloten om het document management systeem Corsa van BCT te implementeren. Dit betekent een verdere groei in de onderwijssector voor BCT, leverancier van enterprise content management- en document management systemen. LVO wil met behulp van Corsa de interne documentstromen efficiënter inrichten. In eerste instantie worden drie pilotprojecten gestart, waarbij de digitalisering van inkomende poststukken en digitale factuurverwerking centraal staan.

Projectleider Hans Kirkels van LVO: "In onze organisatie moet, net als bij veel andere instellingen in het voortgezet onderwijs, de komende jaren flink bezuinigd worden. Onze scholen werken daarom steeds meer samen in clusters, waarbij ze alle backoffice-activiteiten in één servicepunt onderbrengen. Het gevolg daarvan is echter dat bijvoorbeeld inkoopfacturen een lange fysieke weg afleggen binnen de organisatie: van school naar servicepunt, terug naar school voor accordering door de budgetverantwoordelijke, en weer terug naar het servicepunt voor afhandeling en archivering. Erg tijdrovend en de kans dat documenten kwijtraken is groot. Kortom, wij wilden graag bekijken hoe dit 'slimmer' kon."

LVO wil met het digitaliseringsproject daarnaast inspelen op de ICT-ontwikkelingen in het onderwijs. "Er zijn steeds betere digitale voorzieningen beschikbaar die het onderwijs ondersteunen", zegt Kirkels. "Denk bijvoorbeeld aan de komst van smartboards in plaats van ouderwetse schoolborden en het werken met filmpjes in de klas. Momenteel zijn we bezig met een project om onze gehele IT-infrastructuur en hardware te upgraden. De komst van een document management systeem sluit hier uitstekend op aan. Uiteindelijk is ons doel niet om 'paperless' te gaan werken, maar wel 'paper independent'."

Na een uitgebreide marktverkenning en presentaties van verschillende aanbieders koos LVO uiteindelijk voor Corsa van BCT. "We zochten naar een ervaren en professionele leverancier die een juiste prijs-kwaliteitverhouding bood. Een van de doorslaggevende factoren was BCT's ruime ervaring in de non-profit- en onderwijssector", vertelt Kirkels. LVO kiest bewust voor drie pilots, om eerst ervaring op te doen met het systeem. De LVO-scholen in Weert en Maastricht en het bestuursbureau in Sittard gaan werken met Corsa/Invoice. Corsa wordt daarnaast ingezet voor alle inkomende post bij het bestuursbureau. "Ik verwacht dat we met Corsa en de bijbehorende workflowfaciliteiten onze documenten veel beter kunnen volgen en de bijbehorende acties sneller kunnen afhandelen. Bovendien werken we dan altijd met de juiste versie van documenten. Dit maakt bijvoorbeeld de besluitvorming over beleidsnotities een stuk betrouwbaarder."

Noot voor redacties (