Vistaprint moet open kaart spelen met en schadevergoeding geven aan print24

Concurrentievoordeel door valse beweringen

DRESDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20111019 --

Internetdrukkerij unitedprint.com SE behaalt met haar dochterbedrijf print24 http://www.print24.com een nieuw succes tegen Vistaprint. Uitgangspunt voor het nieuwe oordeel tegen Vistaprint is een vonnis dat reeds op 30 november 2010 door de arrondissementsgerechtbank van Dresden onder dossiernummer 3 O 949/10 is uitgesproken. Bij dit vonnis is vastgesteld dat Vistaprint klanten heeft verworven met gratis producten hoewel de klanten wel degelijk hiervoor hebben moeten betalen. Dit is allesbehalve eerlijk en in strijd met het mededingingsprincipe. Vistaprint heeft zich door middel van valse beweringen een concurrentievoordeel verschaft. Het aangetekende beroep is op 14 juni 2011 afgewezen door het gerechtshof in Dresden. Het vonnis is daarmee rechtsgeldig.

In de nu op 30 september 2011 door het arrondissementsgerechtbank van Dresden onder nr. 42 HK 0 35/11 doorgevoerde procedure is Vistaprint bovendien veroordeeld omdat ze print24 op de hoogte heeft gebracht over de omvang van de verboden reclameactie. Vistaprint is daarom verplicht om print24 de schade te vergoeden die vanaf 11 februari 2011 is ontstaan door de onwettelijke praktijken van Vistaprint alsook de schade die hierdoor in de toekomst nog zal ontstaan. Vistaprint moet daarom open kaart spelen met print24 over de bestellingen en de gerealiseerde omzetcijfers die zijn gerealiseerd door deze onwettelijke praktijken. Het moet bovendien meedelen welke kosten door de bestellingen zijn ontstaan. De vordering is vastgesteld op een bedrag van 250 000 euro.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
unitedprint.com voor print24
David Gornickel
Tel.: +44-20-86019315

E-mail: david.gornickel@unitedprint.com