Ingezonden persbericht


Little Buddha Amsterdam onderscheidt zich opnieuw tijdens Amsterdam Dance Event

Elke avond een indrukwekkende line-up van internationale en nationale dj's

Amsterdam, 3 augustus 2011

Tijdens het zestiende Amsterdam Dance Event (ADE) host Little Buddha Amsterdam dit jaar drie spectaculaire clubavonden op rij. Het befaamde restaurant met loungegedeelte wordt van 20 tot en met 22 oktober getransformeerd tot venue voor de nieuwste elektronische muziek.

Afgelopen jaar was Little Buddha Amsterdam als nieuwkomer een ware hotspot tijdens ADE met een programmering die hoge ogen gooide. Met name de avond van housepionier - en helft van het legendarische productieduo Masters at Work - Louie Vega was magisch en memorabel.

Met de glimlach van afgelopen ADE nog op het gezicht kan Little Buddha Amsterdam ook aankomend jaar met trots een programmering met nationale en internationale grootheden naar voren brengen. Zo geven de toonaangevende Nederlandse dj's/producers Roog en Greg van Bueren - beter bekend als Hardsoul - weer acte de présence op donderdag met enkele van hun bevriende dj's van wereldformaat bij DEEPHEAT.

Op vrijdag presenteert Little Buddha Amsterdam 's werelds grootste en bekendste soulful house merk: SOULHEAVEN. Niemand minder dan de andere helft van het befaamde Masters at Work, Kenny Dope maakt zijn opwachting samen met de Engelse legende Joey Negro. Een ultieme mix van New Yorkse en Londense authentieke house door twee grootmachten. De Amsterdamse afvaardiging van SOUL HEAVEN residents is er in de vorm van RiskSoundSystem. Dit belooft minstens net zo een legendarische avond te worden als de vrijdag vorig jaar.

De zaterdag staat geheel in het teken van Little Buddha Amsterdam en de residents Baba Robijn en Kasper Kwant bij THE LITTLE BUDDHA AMSTERDAM EXPERIENCE. Een totaalbeleving van wat Little Buddha Amsterdam belichaamt. Voor deze gelegenheid is de koning van de elektronische wereldmuziek Kareem Raihani uitgenodigd voor een heel speciaal optreden. De koningin van dit genre is de muzikale kameleon Polyesta ontbreekt dus ook niet. Ondersteuning vindt plaats door live percussie van Martijn Jacobs en viool van internationale ster Katya Gabeli.

Kenny Dope, Roog, Joey Negro en Greg van Bueren.

Programmering
DONDERDAG 20 oktober, 23.00 - 04.00 uur: DEEPHEAT
Hardsoul, Roog, Greg van Bueren, Timothy Watt & more to be announced.

VRIJDAG 21 oktober, 23.00 - 04.00 uur: SOUL HEAVEN Kenny Dope, Joey Negro, RiskSoundSystem, Neil Pierce & Special Surprise Act from the USA.

ZATERDAG 22 oktober, 23.00 - 04.00 uur: THE LITTLE BUDDHA AMSTERDAM EXPERIENCE Kareem Raihani, Baba Robijn, Kasper Kwant, Polyesta, Katya Gebli (live viool), Martijn Jacobs (live percussie) & Bram Vulpen.

Over Little Buddha Amsterdam
Little Buddha Amsterdam opende in maart 2010 haar deuren in het gerenoveerde City Theater vlakbij het Leidseplein. Het uitgaansconcept is gebaseerd op de succesvolle Buddha Bar en Little Buddha in Parijs: origineel Asian Fusion eten en cocktails van hoge kwaliteit, live dj's, onnavolgbare service en dat alles in een totale Aziatische sfeer. Little Buddha beslaat 1000 m2 en heeft een sushi bar, lounge en restaurant. www.littlebuddhaamsterdam.com

Over Amsterdam Dance Event
Amsterdam Dance Event (ADE) is dé internationele conferentie voor professionals in de elektronische muziek. Daarnaast is ADE ook een groot clubfestival; in 2010 lieten meer dan 700 artiesten hun muziek horen aan ruim 110.000 bezoekers. Ook dit jaar staat een groot aantal internationale artiesten geprogrammeerd en worden vele bezoekers verwacht. Op de site worden binnenkort kaarten voor de Little Buddha Amsterdam evenementen verkocht. www.amsterdam-dance-event.nl