Gemeente Haaksbergen


Burgemeesterschap

17-10-2011 Ambtsketen van de gemeente Haaksbergen

Donderdag 20 oktober wordt bekend gemaakt wie de eerste kandidaat is om de nieuwe burgemeester van Haaksbergen te worden.

Tijdens een extra raadsvergadering wordt duidelijk welke naam de gemeenteraad zal voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken.

Benoeming

Burgemeesters worden voor een periode van zes jaar benoemd door de Koningin. In de praktijk vindt die benoeming plaats door de minister van Binnenlandse Zaken en heeft de gemeenteraad via een vertrouwenscommissie (bestaande uit alle fractievoorzitters) een belangrijke adviserende stem.

Vergadering

De vergadering van 20 oktober wordt door de raad aangegrepen om ook besluiten te nemen over het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Haaksbergen Centrum, Kalter 2 en het verle-nen van medewerking aan een nieuwe invulling van Spoorstraat 15 en 17 en gelijktijdige herontwikkeling van het achterterrein. Beide onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en zijn dus geen onderwerp meer van discussie.

Doordat op 20 oktober al besluiten genomen worden over deze beide onderwerpen komt de raadsvergadering van 26 oktober te vervallen.

Openbaar

De openbare raadsvergadering op 20 oktober begint om 20:15 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.