Talis


Hoogste punt eerste fase Klapstraat

Op 19 oktober is het hoogste punt van de nieuwbouw aan de Klapstraat bereikt. Aan de Klapstraat realiseren de gemeente Wijchen, Talis en ZZG zorggroep gezamenlijk een mix van woningen, welzijnsvoorzieningen en zorg. De bouw verloopt voorspoedig. Het hoogste punt van de eerste fase is een belangrijke mijlpaal en geeft een goed beeld van hoe de gebouwen er straks uit komen te zien.

In deze eerste bouwfase van de Klapstraat komen 102 appartementen, verdeeld over twee woonblokken. Er komen 56 appartementen aan de Passedwarsstraat. Deze appartementen zijn geschikt voor bewoners met een intensieve zorgbehoefte. Het zijn tweekamerappartementen met mogelijkheden voor koken, wassen, afhankelijk van wat de bewoner wenst. In dit gebouw komt ook het multifunctioneel centrum. De andere 46 appartementen komen tegenover dit blok aan de Buizerdstraat. De woningen zijn ruime driekamerappartementen, waarbij bewoners zelfstandig wonen en gebruik kunnen maken van de voorzieningen van de gemeenschappelijke ruimte. De woningen zijn voorzien van een allerlei elektronische voorzieningen die het wonen comfortabeler en veiliger maken. De bewoners van de huidige Elsthof verhuizen straks als eerste naar de nieuwe appartementen.

Behalve voor de toekomstige bewoners biedt de nieuwbouw straks ook veel mogelijkheden voor alle inwoners van Wijchen-Noord. Zo kunnen wijkbewoners in de toekomst gebruik maken van het multifunctioneel centrum. Meer Welzijn Wijchen brengt hier in elk geval het merendeel van de activiteiten van de Huttenkamp onder. Ook zetten we de samenwerking met het Maas Waal College en de Buizerdschool verder voort.

Wijchen-Noord is een wijk waar veel mensen al lange tijd naar tevredenheid wonen. Deze mensen willen graag nog lang in hun buurt blijven wonen. De realisering van de nieuwbouw aan de Klapstraat zal hier zeker aan bijdragen. De nieuwbouw past goed in de wijk: de eigentijdse gebouwen ogen vriendelijk en kleinschaliger dan traditionele zorgcomplexen. De verwachte oplevering van de eerste fase is in het voorjaar van 2012.