Gemeente Urk

Persberichten

Gemeente verspreidt huis-aan-huis voorlichtingsboekje Verslaving

Wethouder Post reikt boekje uit aan vertegenwoordigers burgerinitiatief

Eind september zijn kerken, hulpverleners en scholen bij elkaar gekomen om te praten over het thema `Alcohol en Drugs op Urk'. En daarmee zette de gemeente, samen met het Kerkelijk Platform Jeugd, een eerste stap in het verder uitwerken van het bewustwordingsproces. Dit proces krijgt pas echt goed vorm door de verspreiding van een voorlichtingsboekje, dat huis-aan-huis verspreid wordt. Maandag 17 oktober 2011 werd het eerste exemplaar door wethouder Geert Post uitgereikt.

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan vertegenwoordigers van het burgerinitiatief, dat naar aanleiding van ongeregeldheden op Urk tijdens Koninginnedag werd opgestart. Dit initiatief formuleerde een aantal aanbevelingen in het document `Dit willen we niet meer' voor de bevolking van Urk, de gemeentepolitiek, de horeca, verenigingen, kerk en onderwijs. Eén van de aanbevelingen was, dat de gemeente en de kerken structurele voorlichting moeten geven aan Alcohol en Drugs.

In het boekje, wat donderdag 20 oktober huis-aan-huis wordt verspreid, is die voorlichting te vinden. Het boekje kan een leidraad vormen voor ouders en jongeren op Urk. Om de gevaren van (overmatig) alcohol- en drugsgebruik onder de aandacht te brengen, maar ook om problemen te kunnen signaleren. Tegelijk worden (opvoed)tips meegegeven aan ouders en is te lezen waar en hoe ouders en jongeren om hulp kunnen vragen.

Doelbewust hebben de gemeente en het Kerkelijk Platform Jeugd ervoor gekozen om het boekje in een unieke opmaak vorm te geven. Het boekje is een echt bewaarexemplaar geworden, wat volgens de initiatiefnemers thuishoort in ieder gezin op Urk.

Op de foto, gemaakt door het Urkerland, Wethouder Geert Post, Louw Kramer, Anna Romkes en Grietje van Slooten.