Gemeente Gaasterlân-Sleat


Proef afsluiting Van Swinderenstraat

van swinderenstraat

Afgelopen zomer is een proef gehouden met de afsluiting van de Van Swinderenstraat in Balk. Gedurende de weekenden was de Van Swinderenstraat niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Dit om het winkelklimaat en de leefbaarheid in het centrum te bevorderen. Onderdeel van de proef was een parkeerverbod op de Raadhuistraat en de rijrichting op het deel van de Raadhuistraat tussen de Dubbelstraat en Bogermanstraat werd omgedraaid.

Afgesproken is dat de proef tot medio september zou duren en dat de maatregelen vervolgens geëvalueerd zouden worden. Om de maatregelen zo objectief mogelijk te kunnen evalueren, zal de situatie op de Van Swinderenstraat en de Raadhuistraat, volgens afspraak, weer worden teruggedraaid naar de oude situatie. Dit betekent dat de Van Swinderenstraat in de weekenden niet meer wordt afgesloten, het parkeerverbod op de Raadhuisstraat wordt opgeheven en dat de rijrichting op de Raadhuisstraat (tussen Dubbelstraat en Bogermanstraat) weer wordt teruggedraaid. De borden geven de juiste rijrichting aan.

Uit de evaluatie - die ondertussen is opgestart - moet blijken of en in wat voor vorm de proef een vervolg krijgt. Onderdeel van de evaluatie door de gemeente is onderzoek door de NHL, waarvan de resultaten in november worden verwacht. Maar ook verschillende belanghebbenden zijn in het kader van de evaluatie al benaderd om hun mening te geven en anderen worden de komende tijd gevraagd. De gemeente zal komende winter op basis van de evaluatie een besluit nemen over een eventueel vervolg van de proef.