Modint


11 oktober 2011

Persbericht
MODINT, CBW-MITEX en VGT slaan de handen inéén met de organisatie van een groot MVO congres voor de hele modeketen op 11/11/2011 (Dag van de Duurzaamheid) Op deze Dag van de Duurzaamheid zullen de drie ondernemersorganisaties in de mode; MODINT (leveranciers), CBW-MITEX (winkeliers) en VGT (grootwinkelbedrijven) gezamenlijk een bijzonder congres "maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen in de modeketen' organiseren. De rode draad van deze dag? Die is groen!

Toonaangevende bedrijven zorgen voor een interessant programma Met een dagvullend programma willen de drie organisaties leden en relaties in de gehele modeketen inspireren en informeren over waarom MVO en hoe dit toegepast kan worden in het eigen bedrijf. Wat levert het op en welke kansen biedt het? Ervaringsverhalen, tips en tools zullen worden aangereikt door MVO-experts van vooraanstaande bedrijven die al langer de `groene weg' bewandelen en waarbij maatschappelijk en duurzaam ondernemen een positieve wending heeft gegeven aan de eigen business, de omzet, het product en de werknemer(s). Dagvoorzitter Annemarie van Gaal zal het programma inluiden met haar eigen ervaring en visie op het gebied van MVO. Hierna volgt een inspirerende presentatie door C&A Europe (Philip Chamberlain, hoofd Sustainable Business Development). Vervolgens kunnen twee interactieve workshops gekozen worden (er worden er vier aangeboden), waar bedrijven als DEPT, JCRags, WE Fashion, Wereldwinkels, Fair Trade Shop, Bijenkorf en Expresso Fashion invulling aan zullen geven. Ruud Koornstra (duurzaam ondernemer en inspirator op dit gebied) geeft na de workshops zijn visie op MVO met zijn succesverhaal over het op de markt brengen en verkopen van duurzame producten. Als geen ander weet Koornstra met MVO de marketingvertaalslag richting consumenten te maken. "Duurzaam ondernemen is een manier van kijken", zegt hij. "Als je door hebt hoe dat tot een betere wereld kan leiden, zie je steeds meer mogelijkheden." Gedurende de dag zijn diverse NGO's aanwezig die zich presenteren aan de deelnemers. Ook zal er een expositie te zien zijn van opmerkelijke duurzame producten en/of diensten. Aanmelden Geïnteresseerden kunnen zich via www.modintmeetings.nl aanmelden. Ook vindt men daar het totale programma van het congres.

Locatie Het congres zal plaatsvinden in het FC Utrecht Stadion Galgenwaard. Een verrassende locatie in het midden van Nederland met top catering van Maison van de Boer. Het uitzicht op de grasmat en de buitenlucht geeft deze `groene' bijeenkomst een extra dimensie!