Abvakabo FNV in actie tegen sluiting zorghotels Rode Kruis

Persbericht van ABVAKABO FNV

Abvakabo FNV roept werknemers, mantelzorgers, vrijwilligers en cliënten op om samen met de bond in actie te komen tegen de sluiting van de zorghotels IJsselvliedt , De Valkenberg en de Paardestal. Het Nederlands Rode Kruis is van plan om deze zorghotels te sluiten om kosten te besparen. De zorghotels worden gebruikt door ernstig zieke en gehandicapte mensen die geen andere mogelijkheden hebben om op vakantie te gaan in verband met de voortdurende zorg die zij nodig hebben.

De zorghotels zijn uniek vanwege de uitgebreide faciliteiten. Cliënten die gebruik maken van de zorghotels, verblijven vaak het gehele jaar in een verpleeghuis of worden thuis verzorgd. De zorghotels zijn hun enige mogelijkheid op een betaalbare vakantie en wat lucht en hernieuwde energie in hun zware situatie. Maar ook de mantelzorgers die mee kunnen komen, krijgen wat lucht in zo'n vakantieweek. Het sluiten van de zorghotels is een grote klap voor de cliënten, de mantelzorgers, de 48 werknemers en de 1100 vrijwilligers.

Abvakabo FNV start een online petitie om sluiting te voorkomen. Betrokken werknemers, vrijwilligers en cliënten kunnen de petitie tekenen op
http://www.abvakabofnv.nl/nieuws/nieuws/actie-tegen-sluiting-zorghotels . Abvakabo FNV zal de petitie samen met werknemers, vrijwilligers, mantelzorgers en clienten op 10 december aanbieden aan het Rode Kruis tijdens haar algemene ledenvergadering in Utrecht.

Over Abvakabo FNV
Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector en sluit jaarlijks zo'n 250 cao's en sociale plannen af voor ongeveer 2 miljoen werknemers. De bond behartigt de belangen van werknemers in de sectoren zorg, welzijn, overheid, nuts, post en telecom. Zie www.abvakabofnv.nl voor meer informatie over de vakbond.


Noot voor redacties


ABVAKABO FNV

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter