Gemeente Dronten


Start bouwrijp maken terrein Educatief Centrum

Educatief Centrum

20-10-2011

Naar verwachting start half november 2011 het bouwrijp maken van het terrein voor de bouw van het Educatief Centrum in Biddinghuizen (EC). Het Definitief Ontwerp (DO) en het bestek zijn op 20 oktober 2011 officieel vastgesteld. De gebruikers, de gemeente Dronten en Oost Flevoland Woondiensten (OFW) zijn allen akkoord. De aanbesteding voor de bouw van het EC kan nu de tweede fase ingaan.

Uit de eerste ronde zijn 5 bedrijven geselecteerd, deze krijgen nu de kans een definitieve offerte in te dienen. In december zal de gunning aan een van deze bedrijven plaatsvinden. OFW zal op korte termijn officieel de bouwvergunning aanvragen. De start van de bouw van het educatief centrum staat gepland in de week van 2 april 2012.

Werkzaamheden

Het bouwrijp maken van dit gebied brengt werkzaamheden met zich mee. Het huidige parkeerterrein, naast de Voorhof wordt voor een deel afgesloten en zal deels opschuiven richting de Baan. Op de plaats waar het gebouw van Yarden stond wordt een tijdelijke uitbreiding van deze parkeerplaats gerealiseerd. Voor parkeren zal men ook verwezen worden naar de parkeerplaats achter de Akkerhof/de Voor. Dit is een prima bereikbaar alternatief. Bezoekers van de Voorhof en het Koetshuis moeten de komende tijd rekening houden met een gewijzigde verkeerssituatie wat betreft parkeren.

Jeu de boules baan

Daarnaast wordt de huidige jeu de boules verplaatst naar een tijdelijke locatie die is gelegen aan de voorkant van het Koetshuis ter hoogte van het wijkbeheergebouw. Naar een permanente passende plaats wordt in overleg met de jeu de boules vereniging nog gezocht.

Als alles volgens planning verloopt wordt het EC in het schooljaar 2013-2014 in gebruik genomen.