Ingezonden persbericht

Dachser opent nieuw filiaal in Dallas

Kempten/Dallas, 20 oktober 2011 - Internationaal logistiek dienstverlener Dachser heeft een nieuw filiaal geopend in Dallas (Texas, USA). Vanuit deze locatie verwerkt het bedrijf de toenemende import en export in Noord-Texas en Oklahoma en breidt het zijn serviceaanbod uit. Daarbij ligt de focus op verdere groei van de import en export van en naar Azië.

Dachser is van plan in de komende maanden meer filialen te openen in de Verenigde Staten. "Amerika is de belangrijkste handelspartner voor een groot aantal landen," zegt Thomas Reuter, directeur van Dachser Air & Sea Logistics. "Onze uitbreiding in de V.S. ondersteunt de groei van het wereldwijde netwerk van Dachser."

Nieuwe directrice
Janis Mullman wordt directeur van het nieuwe filiaal. Zij wordt bijgestaan door drie specialisten op logistiek gebied en een verkoopmanager. Naar verwachting biedt het kantoor medio 2012 werk aan vijftien personen.

"De regio's Noord-Texas en Oklahoma Sunbelt vormen een sterke en groeiende markt voor import via lucht- en zeevervoer," zegt Frank Günzerodt, President & CEO van Dachser USA. "Ons nieuwe filiaal verbetert onze service zowel in de V.S. als wereldwijd en is een goede aanvulling voor ons kantoor in Houston, dat voornamelijk is gericht op projectlogistiek voor de olie- en benzine-industrie."

Dachser Transport of America Inc. (Dachser USA) werd in 1972 opgericht in New York en heeft zijn hoofdkantoor in Atlanta, Georgia. Het bedrijf heeft in totaal 150 medewerkers werkzaam op elf locaties in Atlanta, Boston, Charlotte, Chicago, Cincinnati, Dallas, Houston, Los Angeles, Miami, New York en Phoenix. De filialen van Dachser in de V.S. zorgen voor een naadloze integratie van alle import- en exportactiviteiten via de lucht of de zee van en naar Europa, Azië en Zuid-Amerika, wat Amerikaanse klanten optimale toegang geeft tot internationale markten.

Beeldmateriaal

Janis Mullman is de manager van het nieuwe Dachser-filiaal in Dallas, Texas. Bovenstaande afbeelding is in hoge resolutie beschikbaar door erop te klikken.

Over Dachser
Dachser Netherlands BV is onderdeel van het in 1930 opgerichte familiebedrijf Dachser GmbH & Co KG. Als toonaangevend logistiek dienstverlener in Europa staat Dachser garant voor 'Intelligent Logistics': innovatieve oplossingen, efficiëntie en slim gebruik van technologie. Het wereldwijde Dachser-netwerk omvat 310 eigen vestigingen aangevuld met 137 Air & Sea Logistics-locaties. Door het wereldwijde netwerk beschikt Dachser over de noodzakelijke infrastructuur om betrouwbare en veeleisende logistieke diensten te kunnen aanbieden. In totaal zijn er 19.250 medewerkers werkzaam. In 2010 werd een bruto-omzet gerealiseerd van 3,8 miljard euro. Wereldwijd werden 46,2 miljoen verzendingen met een totaal gewicht van 35,5 miljoen ton verwerkt. Dachser Netherlands BV maakt voor de distributie in Nederland gebruik van vijf eigen vestigingen. In Nederland telt Dachser ongeveer 325 medewerkers. Dachser is finalist bij de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2012. Meer informatie: http://www.dachser.nl/.