Nexenta gaat samenwerking met VMware aan om de implementatie van VDI te vereenvoudigen

Nieuwe plug-in NexentaVDI maakt een einde aan de complexiteit van het opslag- en systeembeheer binnen VDI-omgevingen

KOPENHAGEN--(BUSINESS WIRE)-- 20111020 --

Nexenta Systems, 's werelds grootste leverancier van OpenStorage-oplossingen, maakte vandaag tijdens VMworld® 2011 Europe bekend dat het een samenwerking met VMware is aangegaan met het doel om VDI (virtual desktop infrastructure)-implementaties te vereenvoudigen.

Tijdens VMworld Europe 2011 (van 18 t/m 20 oktober in het Bella Center in Kopenhagen) demonstreert Nexenta zijn oplossing NexentaVDI, die een snelle inrichting en implementatie van VMware View™ 5 mogelijk maakt. Nexenta benut dit evenement tevens om deelnemers te werven voor zijn bètaprogramma voor NexentaVDI.

NexentaVDI vereenvoudigt het opslag- en systeembeheer tot drie simpele stappen. De oplossing biedt gebruikers een centraal dashboard met real-time analysemogelijkheden waarmee ze een antwoord kunnen bieden op de belangrijkste problemen die gepaard gaan met VDI-implementaties. Met NexentaVDI kunnen gebruikers NexentaStor OpenStorage VSA op snelle wijze binnen het VMware vSphere®-cluster implementeren door een paar simpele gegevens in te voeren, zoals het type desktop pool, het aantal gebruikers en het beoogde prestatieniveau. Elke VSA wordt geconfigureerd en fijn afgesteld met de beste combinatie van ZFS-functies en -parameters op basis van belangrijke kenmerken van de desktop pool.

Met NexentaVDI kunnen beheerders een desktop pool op eenvoudige wijze van een naam voorzien en aangeven hoeveel desktops binnen de pool beschikbaar moeten worden gesteld. NexentaVDI configureert automatisch de onderliggende opslagcapaciteit (de VMware View desktop pool) en optimaliseert de implementatie om een superieure prestatie voor de omgeving te waarborgen. Hierbij wordt op transparantie wijze voorzien in de uiteenlopende vereisten voor de persistente en niet-persistente desktops. “Een proces dat normaliter dagen in beslag nam en waarvoor een leger van opslag- en virtualisatiespecialisten nodig was, is vrijwel geheel geautomatiseerd en neemt nu slechts een paar minuten in beslag,” aldus Jim Fitzgerald, vicepresident Business Development bij Nexenta.

“NexentaVDI maakt gebruik van de inherente flexibiliteit van VSA-opslag, en biedt een opslaglaag die speciaal is afgestemd op het type VDI-pool dat wordt gebruikt”, aldus Parag Patel, vicepresident Global Strategic Alliances bij VMware. “De plug-in NexentaVDI biedt grotere eenvoud, een gecontroleerde prestatie en automatische optimalisatie. Het doet VMware een genoegen om dergelijke krachtige geïntegreerde oplossingen op de markt te zien verschijnen".

Nexenta VDI combineert integrale automatisering met de geavanceerde functionaliteit van het bestandssysteem ZFS. Gebruikers van de oplossing kunnen de gelaagde opslagfuncties van VMware View 5 in samenhang met de configuratie en fijnafstelling van de VSA (Virtual Storage Appliance) benutten. Volgens Fitzgerald biedt NexentaVDI uitkomst voor organisaties die VDI-technologie willen inzetten, maar zich zorgen maken over de complexiteit en kosten.

Fitzgerald: “VMware View™ 5 biedt een verbluffend eenvoudige manier om desktops en toepassingen te beheren en tegelijkertijd de beveiliging van, en controle op gebruikers te verbeteren. Gebruikers willen deze eenvoud op alle lagen van de VDI-stack zien, zeker als het gaat om het verbruik van opslagcapaciteit. Daarnaast zijn ze geïnteresseerd in lagere implementatie- en beheerkosten. Als partner van VMware wilden we het met NexentaVDI eenvoudiger dan ooit maken om de voordelen van VDI te realiseren die mogelijk worden gemaakt door de combinatie van VMware View 5 en NexentaStor 3.1”.

NexentaStor is reeds een populaire oplossing onder gebruikers van uiteenlopende op VMware View gebaseerde VDI-omgevingen. Gecombineerd met de gelaagde opslag van VMware View biedt de oplossing een antwoord op de prestatieproblemen en kosten die gepaard gaan met de unieke I/O-patronen die door VDI-workloads worden gegenereerd. NexentaStor stelt klanten in staat om op eenvoudige wijze solid state disks in te zetten om de lees- en schrijfprestatie te verbeteren, het I/O-patroon te normaliseren en op kostenefficiënte wijze te voorzien in de krachtige prestatievereisten van hun VDI-omgeving.

Beschikbaarheid

De oplossing zal in het eerste kwartaal van 2012 verkrijgbaar zijn. Een gratis proefversie van NexentaStor is beschikbaar op www.nexenta.com/freetrial.

Over Nexenta

Nexenta Systems is de toonaangevende leverancier van OpenStorage-oplossingen voor het bedrijfsleven. www.nexenta.com

CONTACT:
Touchdown PR
Emily Gallagher
Nexenta@touchdownpr.com

+44 (0) 1252 717 040