Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Politie zoekt getuigen woninginbraken        |
De politie is op zoek naar getuigen van twee woninginbraken aan de Oldenallerhout in Harderwijk. Beide inbraken werden woensdag 19 oktober ontdekt en gemeld bij de politie. Er zijn ondermeer sieraden gestolen.

De eerste inbraak werd rond 17.45 uur gemeld bij de politie. De inbrekers zijn het huis binnen gekomen door een raam te forceren. Het is nog onbekend wat er precies is gestolen. De tweede melding kwam rond 18.15 uur. Bij deze woning is een slot van een deur geforceerd en zijn ondermeer sieraden gestolen. De politie heeft de inbraken in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

2011147582, 2011147583

|     |Vaassen - Sieraden weg bij diefstal juwelier              |
Bij een diefstal bij een juwelier aan de Dorpsstraat in Vaassen zijn woensdag 19 oktober sieraden gestolen. De politie onderzoekt de diefstal en is op zoek naar getuigen.

De diefstal werd rond 17.00 uur gemeld bij de politie. Een man was in de winkel in gesprek met een medewerker toen hij opeens wegrende met een hoeveelheid sieraden. De eigenaar van de zaak is hem achtervolgd en de politie die ter plaatse kwam heeft uitgekeken naar de man, maar hij werd niet meer aangetroffen. Wel werd een deel van de sieraden teruggevonden.

De politie is op zoek naar getuigen. De dief is een blanke man van ongeveer 1,75 meter met een normaal postuur. Hij heeft zwart halflang krullend haar en heeft meerdere tatoeages op beide onderarmen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

2011147598

|     |Elburg - Schennispleger in Elburg                         |
Aan de Pluutstraat in Elburg heeft woensdag 19 oktober een onbekende man schennis gepleegd. De man stond voor het raam van een woning en toonde zijn geslachtsdeel aan de bewoonster. De politie heeft al meerdere soortgelijke meldingen ontvangen in het afgelopen jaar, vermoedelijk steeds over dezelfde man. De politie is op zoek naar getuigen.

De politie kreeg rond middernacht uur melding van de schennispleger en heeft uitgebreid in de buurt gezocht. Ook zal zij nog een buurtonderzoek doen. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben over deze schennispleger. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

2011147629

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(

---- --
|     |Ermelo - Gewapende overval Boni-supermarkt                |
Woensdagavond 19 oktober heeft een nog onbekende man een gewapende overval gepleegd op de Boni-supermarkt aan de Herderlaan in Ermelo. De man is er met een geldbedrag vandoor gegaan op een grijze scooter. Niemand raakte gewond.

De man meldde zich even na 18:00 uur in de winkel, die op dat moment gewoon open was. De overvaller eiste onder bedreiging van een vuurwapen, of iets wat er sterk op leek, geld van enkele kassamedewerkers en bedreigde ook enkele klanten die in de buurt van de kassa's stonden. Meerdere klanten zijn de winkel in gevlucht, en sommigen hebben mogelijk via de nooduitgang de winkel verlaten.

De overvaller droeg tijdens de overval een donkere helm en een zonnebril en is gevlucht op een grijze scooter zonder registratieplaatje. De man had een getinte huidskleur, een kortgeschoren baard en droeg een blauwige jas.

Politieonderzoek
De politie kwam direct na de melding ter plaatse en heeft nog gezocht naar de man, maar hem niet meer aangetroffen. Het overvallenteam van de politie is een rechercheonderzoek gestart en heeft van diverse getuigen verklaringen opgenomen. Ook zijn de medewerkers en klanten opgevangen en waar nodig in contact gebracht met Slachtofferhulp.

Uit eerste onderzoek is gebleken dat de man vermoedelijk al voor de overval is gesignaleerd en kan zijn opgevallen in Ermelo. Dit mede doordat hij een zonnebril droeg en op een scooter zonder plaatje reed. Als er meer mensen zijn die de man voor of na de overval hebben gezien, roept de politie hen met klem op om contact te leggen met het overvallenteam via 0900-8844.

Verder kan het zijn dat er tijdens de overval klanten in de Boni zijn geweest die de winkel zijn ontvlucht en zich nog niet hebben gemeld bij de politie. Als dit zo is, dan wil de politie deze getuigen in het belang van het onderzoek graag alsnog spreken. Ook dit kan via 0900-8844.

2011147533
-----------------------
(

(

---- --