Ingezonden persbericht


Persbericht

Vliegende start voor de film RAZEND

Ruim 40.000 bezoekers en
binnen in de Top 5 van best bezochte films

Naar de bestseller van Carry Slee - Een film van Dave Schram

De film Razend, gebaseerd op de bestseller van Carry Slee en geregisseerd door Dave Schram, is in de bioscopen vliegend van start gegaan. De film heeft de eerste week van release afgesloten met een prachtige vijfde plaats (na Johnny English Reborn, The Three Musketeers 3D, All Stars 2 Old Stars, Lion King 3D) in de Top 20 van best bezochte films. De film heeft inmiddels meer dan 40.000 bezoekers getrokken.

Razend is na Afblijven, Timboektoe, Radeloos en Lover of Loser de vijfde Carry Slee-verfilming. Ook die films waren een groot succes in de bioscoop. Aan een zesde Carry Slee-film wordt momenteel gewerkt. Oktober 2012 zal Spijt naar het gellijknamige boek in de bioscoop in première gaan.

Dave Schram was ook de regisseur van Timboektoe, Radeloos en Lover of Loser. Director of Photography: Erwin Steen. Production designer: Jan Rutgers. Het scenario is geschreven door Dick van den Heuvel in samenwerking met Maria Peters (Kruimeltje, Pietje Bell 1 & 2, Afblijven, Sonny Boy).

De hoofdrollen
Abbey Hoes speelt Roosmarijn. Eerder was ze te zien in de films Lover of Loser, Tirza en Maite was here!. Op tv speelde ze al rolletjes in 2012, Het jaar 0 en SpangaS. Om de hoofdrol te bemachtigen schreef ze zich in voor de grote Razend-castingdag. Met als resultaat haar eerste echte hoofdrol in een film. Naast acteren zijn zingen, dansen, gitaar spelen, schilderen, fotograferen verhalen schrijven en natuurlijk shoppen haar grote hobby's.

Sven, de andere hoofdrol in Razend wordt gespeeld door Ko Zandvliet. In de succesvolle film Sonny Boy is hij te zien als een van de zoons van hoofdrolspeelster Rika. Muziek maken is naast acteren zijn grote passie. Hij bespeelt diverse instrumenten zoals de trombone, piano en drums, en maakt deel uit van de band Jungle by Night, waarin de liefde voor afrobeat, Ethiopische jazz en Malinese funk met acht andere bandleden gedeeld wordt. Ze traden op tijdens tijdens het North Sea Jazz Festival (buiten podium) op De Parade en Lowlands. www.junglebynight.com .

Mingus Dagelet (Bart), Tim Holwerda (freerunner Arnout), Nick Golterman (Rick) en Hassan Slaby (Hakim, bekend uit SpangaS) zijn de vrienden van Sven. Lennart Timmerman (Lennart) is Sven's broer. Bowy Goudkamp komt ook uit de grote Razend-castingdag. Zij brengt freerunster Lotte tot leven. Meer jong talent dat ontdekt is op de grote castingdag en nu in de film te zien is zijn Juliet Daalder (Halima, de vriendin van Roosmarijn), Roos Dickmann (Astrid), Josephine Houtman (Susan), Carlijn Kiewiet (Stephanie) en Tahira Kik (Mariska).

Ariane Schluter, Sander de Heer en Olga Zuiderhoek spelen respectievelijk de moeder, de vader en de oma van Sven. Thijs Römer is leraar, en Hugo Maerten is de directeur van een school.

Synopsis
Sven (15) wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op Youtube. Hij vraagt Roosmarijn om mee te werken aan zijn eerste speelfilm. Zij mag echter niet te weten komen dat hij thuis af en toe een pak rammel krijgt. Het lukt hem zijn blauwe plekken voor iedereen verborgen te houden, maar als het te erg wordt duikt hij bij zijn oma onder. Daardoor mist hij zijn verjaardag. Roosmarijn, die zo haar eigen problemen heeft, denkt dat hij haar niet meer leuk vindt en ook zijn vrienden zijn boos op hem. Hij besluit om voor eens en voor altijd met zijn vader af te rekenen, totdat hij ontdekt waarom zijn vader zulke lossen handen heeft.

Productie
De film is geproduceerd door Shooting Star Filmcompany (Hans Pos, Dave Schram, Maria Peters, Danielle Guirguis) in samenwerking met Eric de Groot voor Just Bridge Entertainment en in co-productie met de KRO, met steun van het Nederlands Filmfonds en het CoBo-fonds. Uitvoerend producent, locatie scout & management: Set Cross (Peter Hermans en Menno Slot).

www.razenddefilm.nl www.shootingstar.nl www.justbridge.nl Speelduur: 97 minuten - Kijkwijzer: 9 jaar