Persberichten
Kijken en vergelijken op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2011 Publicatiedatum: 12-08-2011

Persbericht
Utrecht, 12 augustus 2011

De grootste kampeershowroom van Nederland

Wat is er mooier voor de kampeerliefhebber dan zich op de komende Kampeer en Caravan Jaarbeurs weer te oriënteren op het volgende kampeerseizoen. In deze grootste showroom van kampeervoertuigen op wielen kunnen de bezoekers zich vergapen aan nieuwste modellen, vers van de productielijn. Genieten van slim uitgedokterde en prachtig vormgegeven vouwwagens/tenttrailers, voortenten en uiteraard van alle benodigde accessoires en toebehoren voor een geslaagde kampeervakantie. Bezoekers die enthousiast zijn geworden kunnen ter plekke hun droom verwezenlijken, of een afspraak maken voor een proefrit alvorens de knoop door te hakken. De data van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs zijn van vrijdag 21 t/m dinsdag 25 oktober in de Jaarbeurs Utrecht.

Meer dan compleet
De beurs is er na het succes van de afgelopen editie weer helemaal klaar voor. Een meer dan compleet deelnemersveld en nagenoeg alle merken en modellen zijn aanwezig. De bezoekers kunnen ruim 35 kampeerautomerken en meer dan 20 caravanmerken bekijken en vergelijken. Ook vorig jaar stond de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in het middelpunt van de belangstelling en trok 46.413 bezoekers; een stijging van 9% ten opzichte van het jaar daarvoor (42.688). De komende editie is met nog bijna drie maanden te gaan wederom veelbelovend. Inmiddels is al ruim 30.000m² expositieruimte volgeboekt.

Groei kampeerauto's
Met een totale omvang van ruim 540.000 caravans en campers in Nederland blijft kamperen ongekend populair. Vooral de groei van het camperpark is opvallend: inmiddels zo'n 74.000 stuks, anderhalf jaar geleden was dat nog 68.000. Recente cijfers van BOVAG tonen aan dat in de eerste helft van dit jaar het aantal nieuw verkochte kampeerauto's met liefst 15% toenam en gebruikt zelfs met 17%.

Aan iedereen gedacht
Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs is aan iedereen gedacht. Met de kinderen op kampeervakantie? Of samen? Het is allemaal mogelijk. De liefhebbers van caravans, kampeerauto's en vouwwagens, jong, oud, alleenstaand of gezinnen kunnen volop informatie vergaren over de volgende kampeerbestemming en alle voorbereidingen treffen. Daarnaast zijn tal van activiteiten in voorbereiding, zoals een kookworkshop, veilingen met leuke prijzen, presentaties met praktische en technische tips, een fietsparcours voor elektrische fietsen en natuurlijk gezellige terrassen om alvast in de juiste vakantiesfeer te komen.

Verkiezingen
De Kampeer en Caravan Jaarbeurs vormt ook weer het toneel voor drie prominente verkiezingen. De Nederlandse Kampeerauto Club organiseert de welbekende verkiezing van de Kampeerauto van het Jaar en daarnaast is de beurs het platform voor de jaarlijkse Caravan- en Camper van het Jaar verkiezing, de jaarlijkse vakjuryprijzen van de ANWB/Kampeer en Caravan Kampioen.

Korting
De openingstijden van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie en kaarten met korting zie www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl. De voorverkoop is inmiddels gestart. Kinderen tot en met 18 jaar onder begeleiding mogen gratis naar binnen.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,