KRO

KRO's Goudmijn: Vrouw verliest man en haar

Uitzenddatum: 21/10/2011

In KRO's Goudmijn op vrijdag 21 oktober (19.20u, Ned. 2) het verhaal van de vrouw die door een heftige scheiding niet alleen haar man maar ook haar haar verloor... Tot 7 jaar geleden was het levensmotto van Jessica Kouwenberg: "Als je haar maar goed zit." Jessica heeft een heerlijk leven met haar partner, dochter en drukke baan in de kapperswereld, als het misgaat. Haar relatie loopt stuk op een heftige en emotionele manier. Twee maanden later begint haar haar uit te vallen en nota bene op Valentijnsdag trekt ze het met bosjes uit haar hoofd. Binnen driekwart jaar is ze compleet kaal en heeft ze geen wenkbrauw, neushaar of wimper meer over. Jessica blijkt de ziekte alopecia te hebben, die ontstaat na een ingrijpende emotionele gebeurtenis. En toeval of niet: sinds twee jaar heeft Jessica een eigen praktijk als ontharingsdeskundige.

`Fabel wordt werkelijkheid' is het verhaal van Helena Remeijers Molhoek (28) die bij haar geboorte de naam Fabel krijgt. Een naam die door de burgerlijke stand wordt geweigerd maar terugkijkend toch haar leven zal bepalen. Helena heeft al jong een hang naar avontuur en wil ontdekkingsreiziger en verhalenverzamelaar worden. Die droom is ze nu aan het waarmaken. Deze zomer is Helena onder de naam Fabel per boot vertrokken richting Middellandse Zee. Aan boord heeft ze een verhalenmuseum ingericht en zodra ze de haven binnenvaart blaast Fabel in haar fabelachtige outfit op haar hoorn. Op deze manier nodigt ze aan boord mensen uit om elkaar verhalen te vertellen.

Frederique Bakker en Rein Wijnja zijn allebei verliefd, op elkaar en op het spoor. Rein is als kind al gek van treinen maar veel vrouwen vinden een man die gek is op modeltreintjes een beetje infantiel. Dat geldt echter niet voor Frederique, zij is zélf treinfanaat. Ze begon ooit als NS-conducteur en inmiddels is ze internationaal treinmanager bij de Fyra-hogesnelheidstrein. Voor `treingek' Rein onweerstaanbaar. Hun hele leven bestaat uit treinen en treintjes en het huis staat ermee volgebouwd. Zijn huwelijksaanzoek was in de trein, de huwelijksuitnodiging een omroepbericht op cd. En in juni waren ze het eerste Nederlandse stel dat trouwde in een rijdende trein. Gevolgd door een huwelijksreis... hoe kan het ook anders... in de trein.

KRO's Goudmijn, vrijdag 21 oktober om 19.20 uur op Nederland 2.

KRO's Goudmijn, een schat aan waargebeurde verhalen: elke vrijdagavond om 19.20 uur op Nederland 2 en elke vrijdagmiddag om 14.00 uur op Radio 5 Nostalgia.