Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.15 uur

Utrecht, 21-10-2011

Dodelijk ongeval

KAMERIK Een automobiliste kwam op donderdagmiddag 20 oktober om het leven bij een aanrijding met een vrachtwagen. Een passagier van de auto raakte gewond.

Rond 13.30 uur reed een 29-jarige man uit Barneveld met een vrachtwagen over de Ingenieur Enschedeweg, komende uit de richting van Mijdrecht en gaande in de richting van Geestdorp. Vanaf de Spruijtweg reed een 80-jarige automobiliste uit Uithoorn linksaf de Ingenieur Enschedeweg op. Bij haar in de auto zat haar 84-jarige echtgenoot. De vrachtwagenchauffeur kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrachtwagen botste tegen de linkerkant van de auto, waarna de auto in een ondiepe sloot tot stilstand kwam. Getuigen belden direct 1-1-2 en de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, gingen met spoed naar het ongeval. De 80-jarige automobiliste overleed ter plaatse aan haar verwondingen, haar 84-jarige echtgenoot werd per ambulance naar het UMC gebracht. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Daarbij zijn onder andere de vrachtwagenchauffeur en meerdere getuigen gehoord.

Te hard

BREUKELEN Een automobilist raakte op donderdagochtend 20 oktober zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 10.15 uur zagen agenten een automobilist met een meer dan legale snelheid over de Rijksweg A2 reed, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Amsterdam. Zij gingen achter de automobilist, een 34-jarige automobilist uit Zoetermeer, aan. Zij klokten hem ter hoogte van Breukelen op 167 km/u, terwijl er een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De Zoetermeerder werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Ruzie

WOERDEN Twee jongens kregen op donderdagmiddag 20 oktober op straat ruzie met elkaar. Beiden werden aangehouden.

Rond 14.25 uur kreeg de politie de melding dat een jongen op de Wagenstraat door een andere jongen was mishandeld. Agenten gingen ter plaatse en spraken met een 17-jarige jongen uit Woerden. Hij verklaarde door een andere jongen, 16 jaar oud en afkomstig uit Woerden, te zijn mishandeld. Agenten hielden daarop de 16-jarige jongen aan. Uit zijn verklaring en van die van getuigen bleek echter dat de 17-jarige jongen ook niet geheel vrijuit ging. Daarop hielden de agenten ook hem aan.

Beide verdachten werden naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt voor de Algemene Plaatselijke Verordening vanwege het vechten op straat. Zij bleken in het verleden al problemen met elkaar te hebben gehad. Zij waren elkaar nu weer tegengekomen, waarna een woordenwisseling en een schermutseling was gevolgd. Het tweetal liep licht letsel op.