Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.25 uur

Utrecht, 21-10-2011

Beroofd van mobiele telefoon

UTRECHT Donderdagavond vond een straatroof plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 24-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 19.40 uur over het Smakkelaarsveld. Plotseling werd de vrouw ingehaald door een jongen op de fiets. Tijdens het voorbijrijden trok de jongen de mobiele telefoon van de vrouw uit haar handen en fietste hard weg. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44.

Rijden onder invloed

UTRECHT In de vroege ochtend van vrijdag 21 oktober is een man zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij onder invloed achter het stuur zat.

Omstreeks 06.05 uur zagen agenten een auto op de Willem van Noortstraat rijden zonder verlichting. De agenten probeerden de bestuurder duidelijk te maken dat hij zijn verlichting aan moest doen, maar hij reageerde hier niet op. Hij werd aan de kant gezet en moest blazen. Na een eerste blaastest bleek dat de 39-jarige man uit Zeist onder invloed was. Op het bureau wees de ademanalyse 575 ug/l uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanrijding met letsel

UTRECHT Donderdagmorgen 20 oktober raakte een man lichtgewond bij een aanrijding met een vrachtauto.

Rond 09.10 uur zagen agenten dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising van de Croeselaan met het Jaarbeursplein. Daar bleek dat een 47-jarige man uit Utrecht vanaf Westplein naar het Jaarbeursplein wilde fietsen. Hij zag dat een vrachtauto van links kwam en stopte voor de kruising. De bestuurder van de vrachtwagen, een 55-jarige man uit Assendelft, trok weer op, zag de fietser over het hoofd en reed hem aan. De ambulance kwam ter plaatse en controleerde de fietser. Hij bleek een gekneusde knie te hebben.

Achtervolging na diefstal snoepgoed

UTRECHT/DE BILT In de nacht van donderdag op vrijdag 21 oktober heeft een achtervolging plaatsgevonden na diefstal van snoepgoed. Twee mannen zijn aangehouden.

Omstreeks 00.55 uur kregen agenten een melding van diefstal bij een tankstation aan de Einsteindreef. De politie ging ter plaatse, maar de daders waren al gevlucht in een auto. Een getuige is achter het voertuig aangereden en gaf de politie door waar ze reden.

Agenten troffen het voertuig op de Merelstraat. Ze probeerden de auto te laten stoppen, maar de bestuurder zette de auto in zijn achteruit en ging er met een enorme snelheid 180 km/u - vandoor. De agenten zetten de achtervolging in, die uiteindelijk eindigde op de Burgemeester van Heemstrakwartier in De Bilt. Daar vluchtte de bestuurder en één passagier. Twee mannen uit Utrecht van 18 en 23 jaar, zaten nog in de auto en werden direct aangehouden.

De auto, waarin het gestolen snoepgoed werd aangetroffen, is in beslaggenomen. De twee verdachten zijn overgebracht naar bureau. Op deze locatie is nog gezocht met de politiehond. De andere twee verdachten zijn niet meer aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet.