Gemeente Voorschoten


Kunstwerk Sybille ingewijd in Voorschoten

Op het Trompplein in Voorschoten is donderdag 20 oktober het beeld SYBILLE van kunstenaar Hans van Bentem onthuld. Wethouder Inge Adema was uitgenodigd om bij de inwijding van het beeld aanwezig te zijn.

Het kunstwerk

Het beeld, een hoofd van de godin Sybille, is ongeveer drie meter hoog en gemaakt van keramiek, beton en betonijzer. Het is geplaatst op de keerlus bij het Trompplein, naast NS-station De Vink en begroet voorbijgangers van en naar Voorschoten.

Beeldenplan

Met de plaatsing van Sybille rondt gemeente Voorschoten het beeldenplan af. Het had als hoofddoel met kunst de woon- en leefomgeving te verbeteren. Een ander belangrijk uitgangspunt van het beeldenplan was om de toegangswegen tot Voorschoten te markeren met een kunstwerk. Kunst als visitekaartje voor zowel inwoners als bezoekers. De Boog van kunstenaar Nout Visser nabij NS-station Voorschoten komt bijvoorbeeld voort uit dit plan, evenals het Blad op de Leidseweg, de Korven bij de Richard Wagnerlaan en de Gustav Mahlerlaan en het Baken in Park Adegeest. Voor de uitvoering van het beeldenplan is destijds geld gereserveerd. Hieruit is ook de plaatsing van Sybille betaald. De provincie Zuid-Holland heeft financieel bijgedragen aan de totstandkoming van het kunstwerk. De komende weken wordt rondom het beeld groen geplant.

* 21 oktober 2011