Waterschap Aa en Maas

Handdruk'

Waterschap geeft vandaag ferme 'Groene Handdruk'

Waterschap Aa en Maas is lid van de Duurzame Driehoek. Een samenwerkingsverband tussen zestien Brabantse gemeenten, twee waterschappen en de provincie Noord-Brabant die werken aan een duurzame samenleving. Naast onze kerntaken (zorgen voor voldoende, veilig en schoon water) heeft het waterschap ook andere uitdagingen. Een bijdrage leveren aan biodiversiteit is er een van. Leden van de Duurzame Driehoek mogen `Groene Handdrukken' uitreiken aan burgers of instellingen die biodiversiteit middels lokale initiatieven bevorderen. De Groene Handdruk is een trofee met aanmoedigingsprijs (maximaal EUR 350,-).

Winnaar
Waterschap Aa en Maas reikt vandaag de eerste Groene Handdruk van dit jaar uit. Dit gebeurt in het district Boven Aa (omgeving Deurne / Helmond). De prijs wordt uitgereikt aan Lambert Cox van Stichting Natuurkanaal, Helmond, voor het werk voor de ijsvogel. De uitreiking vindt vanmiddag plaats tijdens de regionale bestuurscommissie van het waterschap.

Biodiversiteit
De afgelopen jaren wordt steeds vaker extra aandacht gevraagd voor het behoud en de bescherming van zoveel mogelijk dier- en plantensoorten. Ook waterschap Aa en Maas zet zich hiervoor in. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw inrichten van de Stadsdommel in 's-Hertogenbosch waarbij zoveel mogelijk ruimte voor de natuur is gemaakt. Of het project De Laarakkersche Waterleiding. Nu een bijzondere natuurstrook die landgoederen met elkaar verbindt. Meer weten over biodiversiteit en de Duurzame Driehoek? Kijk op www.duurzamedriehoek.nl en www.biodiversiteitbrabant.nl