Politie Drenthe

Vrijdag 21 oktober 2011

Provincie Drenthe, 21-10-2011

Aanhouding huiselijk geweld

EMMER COMPASCUUM Donderdagavond heeft de politie een 20-jarige man uit Emmer Compasucuüm aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die middag zijn moeder te hebben bedreigd. De man is overgebracht naar het politiebureau en in gesloten in afwachting van het onderzoek. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

Inbreker aangehouden

ERM De politie heeft donderdagmiddag een 26-jarige man uit Erm aangehouden. Een oplettende getuige had een scooter op De Hoek zien staan waarbij een aantal lege dozen van gereedschap lagen. Kort daarna kwam de melding binnen dat er was ingebroken bij een woning aan De Hoek. De bewoner herkende de lege dozen welke bij de scooter lagen. Ook gaf hij aan nog andere spullen te missen. De eigenaar van de scooter kon worden achterhaald. Hij verbleef in een woning aan het Ermerzand. Daar troffen de agenten de weggenomen spullen uit de woning aan De Hoek aan. Tevens werd er in de woning twee kleine hennepkwekerijen aangetroffen. De één bestond uit 47 planten, de tweede uit 96 planten. Beide kwekerijen zijn ontmanteld. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen. De 26-jarige man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bromfietser bekeurd

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag een 21-jarige man uit Roswinkel aangehouden. De man reed op een bromfiets over de Hondsrug weg en reed door het rode verkeerslicht. Ook zat er aan de bromfiets geen kentekenplaten. De man is bekeurd voor beide feiten.

Hennepkwekerij aangetroffen

EMMEN De politie heeft donderdagochtend een 37-jarige man uit Emmen aangehouden. Rondom een pand aan de Dalipassage werd een sterke henneplucht geroken. Hierop zijn agenten een onderzoek gestart waarna zij stuitten op een hennepkwekerij in de kelder van het pand. Er werden ruim 500 planten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De 37-jarige man, welke later het pand binnenkwam, is aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Beschonken automobilisten aangehouden

DARP De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 56-jarige automobilist uit Ruinerwold aangehouden. De man reed over de Kamperweg toen hij staande werd gehouden voor een controle. Daar bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies 385 ug/l. De man is aangehouden. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt, tevens kreeg hij een rijverbod van 3 uur.

BOVENSMILDE In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 43-jarige vrouw uit De Wilp aangehouden. De vrouw reed over de Norgervaart toen zij staande werd gehouden voor een controle. De vrouw blies vervolgens 390 ug/l. De vrouw is aangehouden. Zij kreeg een rijverbod van 3 uur en er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

ANNEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 63-jarige automobilist uit Zuidlaren aangehouden. De man reed over de Brink en werd staande gehouden voor een controle. Hij blies bij de ademanalyse 375 ug/l. Hij is daarop aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 27-jarige man uit Zwolle aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de A28 ter hoogte van Meppel. Daar bleek dat de auto niet verzekerd was waarop de automobilist een stopteken kreeg. Bij verdere controle bleek dat de man en de 25-jarige passagier, eveneens uit Zwolle, niet in het bezit waren van een rijbewijs. Hierop is de 27-jarige man aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gezocht: Gevaarlijk vuurwerk

ASSEN De politie vraagt iedereen om de komende tijd alert te zijn op de aanwezigheid van gevaarlijk illegaal zwaar vuurwerk, dat mogelijk de komende tijd op verschillende plaatsen zal opduiken. Als mensen weten waar dergelijk vuurwerk ligt opgeslagen, wil de politie dit graag weten. Meld dit bij de politie op 0900 8844, of bij M (Meld Misdaad Anoniem) op 0800 7000. De politie vraagt dit in verband met de veiligheid in uw directe woon- of werkomgeving.

Zie hier het volledige opsporingsbericht.