Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.55 uur

Utrecht, 21-10-2011

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Een 38-jarige man uit Amersfoort is donderdagavond in zijn woning aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De man had goederen gestolen bij een winkel aan de Amsterdamseweg. Bij het verlaten van de winkel rond 18.30 uur ging het alarm van de detectiepoortjes af. Winkelpersoneel ging achter de man aan en zag dat hij een tas weggooide onder een auto. Het lukte niet om de man te achterhalen. De tas met weggegooide goederen werd veilig gesteld. De politie werd gewaarschuwd en die herkende de man aan de hand van beveiligingsbeelden.

Hierop werd hij aangehouden en ingesloten. De man staat te boek als veelpleger en wordt vrijdag 21 oktober voorgeleid. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Fietser botst op ambulance

AMERSFOORT Een 50-jarige fietser uit Amersfoort raakte donderdagmiddag gewond bij een botsing met een ambulance. De fietser werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De fietser stak bij rood licht de kruising met de Stadsring over. Daar passeerde juist een 43-jarige bestuurder met een ambulance die optische- en geluidssignalen voerde en door groen licht reed. Een aantal getuigen is ter plaatse gehoord en zij verklaarden ook dat de fietser door rood was gefietst.

Automobilist slaat over de kop

Amersfoort Een 25-jarige automobilist uit Diemen sloeg donderdagavond enkele malen over de kop en liep daarbij licht letsel op.

De Amersfoorter reed omstreeks 23.15 uur over de Rijksweg A1 in de richting van Amsterdam. In een bocht raakte hij in de berm en sloeg enkele malen over de kop en kwam bovenaan het talud tot stilstand. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Hilversum vervoerd. De auto moest worden weggetakeld.

Automobilist betrapt

AMERSFOORT Een 19-jarige automobilist uit Achterveld is vrijdag 21 oktober betrapt op het rijden onder invloed.

Agenten zagen de man omstreeks 01.25 uur rijden over de Stadsring richting Hogeweg. De Amersfoorter slingerde daarbij zover van links naar rechts dat hij met zijn rechtervoorwiel tegen de trottoirband reed. De band raakte ernstig beschadigd, maar de Amersfoorter reed door de Hogeweg op. Op de Ringweg lukte het om hem aan de kant te zetten. Bij het aanspreken bleek sprake van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau werd vastgesteld dat hij 485 ug/l alcohol in zijn lichaam had.

Het rijbewijs van de beginnende bestuurder werd ingevorderd en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.