Politie Gelderland-Midden

Bestuurders gepakt voor rijden onder invloed

Publicatiedatum: 21-10-2011 9:54:35

ARNHEM - In het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom zijn donderdag 20 oktober en de daarop volgende nacht drie bestuurders gepakt voor het rijden onder invloed in Velp, Rozendaal en Arnhem. In twee gevallen ging het om aanrijdingen. In het derde geval gaf het rijgedrag aanleiding tot een controle.

In Velp ging de politie donderdag 's ochtends om negen uur op onderzoek uit nadat getuigen hadden gezien dat er op de President Kennedylaan een automobiliste tegen een betonnen paaltje was gereden. Volgens de getuigen maakte de automobiliste een beschonken indruk. Op de plaats van de aanrijding werd niemand meer aangetroffen. Aan de hand van het kenteken werd later een 47-jarige Velpse thuis bezocht. Zij bleek onder invloed van alcohol en moest mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. De Velpse weigerde echter de opgegeven aanwijzingen te volgen. Het niet meewerken aan een ademonderzoek is strafbaar. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Materiële schade
Later op de avond, omstreeks kwart voor negen, raakte een 51-jarige automobilist uit Rozendaal betrokken bij een aanrijding op de Kraijesteijnlaan in zijn woonplaats. De schade bleef beperkt tot materiële schade, maar de Rozendaler bleek onder invloed. Bij de man werd een alcoholpromillage gemeten van ongeveer anderhalf keer de limiet. Daarvoor kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod.

Slingeren
Omstreeks twee uur in de nacht van donderdag op vrijdag zagen agenten in Arnhem een auto slingerend over de Burgemeester Matsersingel rijden. De bestuurder werd tot stoppen gemaand, waarna de agenten alcohol roken. De bestuurder, een 51-jarige Arnhemmer, moest mee naar het bureau voor een ademonderzoek. Daarbij werd vastgesteld dat hij met een promillage van bijna drie keer de limiet achter het stuur had gezeten. De Arnhemmer moest zijn rijbewijs inleveren.
(2011120824/2011121120/2011121166-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---


---

Politie onderzoekt brandstichting

Publicatiedatum: 21-10-2011 10:00:18

GARDEREN - De politie is in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 oktober een onderzoek gestart naar een woningbrand aan de Apeldoornsestraat in Garderen. Daarbij raakte verder niemand gewond.

Rond vier uur werd de brand gemeld door een voorbijganger. Ter plaatse bleken de woning en een auto die ernaast stond, in brand te staan. De brandweer heeft de brand geblust. Als snel bleek dat er niemand in de woning aanwezig was. De politie heeft sporen aangetroffen die wijzen op brandstichting. Er wordt nader onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Heeft u iets gezien of gehoord neemt u dan contact op met de politie via 0900 - 8844, anoniem melden kan ook via 0800 - 7000. (2011121207-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053