Politie Groningen

Vrijdag 21 oktober 2011

Provincie Groningen, 21-10-2011

Groninger gewond na steekincident in horecapand

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een steekincident waarbij in de nacht van donderdag op vrijdag een 18-jarige inwoner van Groningen gewond is geraakt. Rond 4.45 uur kreeg de meldkamer een melding dat een persoon in een horecagelegenheid aan de Grote Markt vermoedelijk was gestoken. Agenten hebben een deel van het pand ontruimd om ruimte te bieden aan hulpverleners. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend wie verantwoordelijk is voor het steekincident. De politie heeft met enkele getuigen gesproken die in de ruimte waren waar het incident plaatsvond.

Mannen aangehouden na belagen portier

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmorgen op de Grote Markt twee mannen aangehouden uit Heino (21) en Wijhe (21). De inwoner van Heino probeerde een cafe binnen te stormen. Daarbij duwde hij enkele mensen omver. Toen een portier hem aansprak op zijn gedrag en hem de deur wilde wijzen, pakte de Sallander een glas en probeerde de beveiliger te verwonden. De portier wist dit te voorkomen en hield de verdachte onder controle. De 21-jarige uit Wijhe schopte de medewerker van het café vervolgens. Agenten wisten het duo aan te houden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Politie zoekt getuigen autovernielingen

GRONINGEN De politie onderzoekt diverse autovernielingen in de Groningse wijken Paddepoel, Vinkhuizen en Kostverloren. Tussen 14 en 19 oktober kreeg de politie 19 meldingen van autobezitters dat hun voertuig was vernield. Het merendeel van de vernielingen vond plaats in de nacht van 16 op 17 oktober. In bijna alle gevallen werden spiegels en ruiten vernield. Het grootste deel van de vernielingen vond plaats in de omgeving van de Friesestraatweg, Grote Beerstraat en de Kornalijnlaan. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail: via de website

Twitter: @fred_kremer

Vrachtwagenchauffeur te lang aan het werk

GRONINGEN Een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit België is donderdagmorgen bekeurd omdat hij te weinig rust had gehad. De chauffeur moest zijn voertuig aan de Stockholmstraat plaatsen en kreeg een rijverbod van 9 uur. Hij kreeg een bekeuring van 220 euro.

Inbreker betrapt

GRONINGEN In een voorraadhok van een bedrijf aan de Prinsenstaat troffen medewerkers afgelopen nacht een 23-jarige man uit Friesland aan. Om de verdachte over te kunnen dragen aan de politie sloten ze de man op in het hok totdat agenten hem konden meenemen. Hierdoor werden er geen goederen uit het hok weggenomen. Wel bleek bij aanhouding dat de verdachte nog gesignaleerd stond voor andere zaken. De verdachte is ingesloten in de Hooghoudstraat.

Vechtpartij in café

GRONINGEN Donderdagnacht heeft de politie twee mannen uit Friesland (23 en 28 jaar) aangehouden in een café aan de Peperstraat. In het café was een ruzie en vechtpartij ontstaan. Toen een van de portiers hier een eind aan wilde maken en de vechtende uit het café wilde verwijderen, kwam hij in botsing met de beide verdachten. Dit leidde tot klappen over en weer. Uiteindelijk werden de beide Friezen aangehouden. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het geheel. De verdachten zijn gehoord, maar deden ook aangifte tegen de portier van het bedrijf.

Jonge vrouw beroofd

GRONINGEN - In de nacht van donderdag op vrijdag, omstreeks 03.15 uur werd, een 18-jarige vrouw uit Roden op de Oude Ebbingestraat beroofd van haar telefoon en geld. Toen zij richting het Kwinkenplein liep werd zij plotseling van achteren aangevallen en in haar rug geschopt. Vervolgens kwamen drie of vier jongens en een meisje van ca. 17 a 18 jaar om haar heen staan. In de commotie die daarbij ontstond wisten de vier de telefoon van haar af te nemen, waarna ze er vandoor gingen. Hierna ontdekte het slachtoffer dat ook geld uit haar tas was weggenomen. De politie doet onderzoek.

Drugsdealer aangehouden

GRONINGEN In de Hoekstraat heeft de politie donderdagavond een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten zagen dat hij aan voorbijgangers drugs aanbood. Nadat de man was aangehouden bleek hij in het bezit van meerder bolletjes drugs, een behoorlijke hoeveelheid geld en twee telefoons. Deze goederen werden in beslag genomen. De man werd ingesloten.

Rijden zonder rijbewijs

GRONINGEN Op de Nieuwe Boteringestraat werd donderdagavond een 18-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed op een scooter zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Het bleek de derde keer in een korte periode te zijn dat de verdachte werd aangepakt. Zijn scooter werd in beslag genomen. Toen de man ook een blaastest moest afleggen constateerden de agenten dat hij teveel gedronken had. Ook hiervoor kreeg hij een proces verbaal.

Hennepkwekerij in woning

GRONINGEN In een tweetal flats aan het Lage der Aa heeft de politie donderdag een hennepkwekerij ontmanteld. Op grond van klachten betrad de politie de eerste woning. Daar troffen de agenten in een woonkamer en badkamer een volledig werkende kwekerij aan met ruim 600 planten. Vervolgens zagen de politiemensen dat de bekabeling van een afzuiginstallatie doorliep naar een flat boven de eerste woning. Toen ook hier een onderzoek werd ingesteld troffen ze eveneens een kwekerij met ruim 500 planten in deze flat aan. Alle goederen werden verwijderd. De eigenaar van de flats moet nog worden gehoord.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag op verschillende plaatsen het verkeer.


- Leens, N361:aantal geregistreerde voertuigen: 710, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Winsum, N361:aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 3x niet dragen veiligheidsgordel.


- Leek, Diepswal:aantal geregistreerde voertuigen: 510, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Verlengde Hereweg:aantal geregistreerde voertuigen: 225, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Hoendiep:aantal geregistreerde voertuigen: 977, aantal overtredingen: 95, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Loppersum, Wijmersweg en omgeving:aantal geregistreerde voertuigen: 250, aantal overtredingen: 7 (4x niet dragen veiligheidsgordel, 3x te hoge snelheid).


- Grijpskerk, N388 en N355:aantal geregistreerde voertuigen: 1951, aantal overtredingen: 90, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Scheemda, Stationsstraat:aantal geregistreerde voertuigen: 120, aantal overtredingen: 6x (niet dragen veiligheidsgordel).