Gemeente Breda

21okt
Sponsor voor kerstbomen in wijken en dorpen Breda
Gepubliceerd op 21 oktober 2011
Ook dit jaar kunnen initiatiefnemers gebruik maken van het aanbod van Intratuin om de wijken en dorpen te voorzien van een kerstboom. Het bedrijf wil op deze wijze bijdragen aan de kerstsfeer in de stad. De Gemeente Breda zorgt, zoals de vorige jaren, voor het opbouwen van de kerstboom op de Grote Markt.

"Opnieuw een mooi gebaar van de sponsor en ik ben blij dat we op deze manier de kerstsfeer in de dorpen en wijken kunnen behouden. Vorig jaar bleek de samenwerking tussen de initiatiefnemers, het bedrijf en de gemeente en alle andere betrokken bewoners in de dorpen en wijken tot een prima resultaat te leiden," volgens Bob Bergkamp, wethouder Wonen en Leven.

Eigen initiatief

De initiatiefnemers uit de wijken en dorpen kunnen gebruik maken van het aanbod van Intratuin en zelf het plaatsen en optuigen van de kerstbomen oppakken. Het aanbod is van kracht voor acht locaties in de stad, op eenzelfde manier als het vorig jaar.

Het gaat om de volgende locaties: Prinsenbeek (Markt), Teteringen (W. Alexanderplein), Heuvel (Mgr. Nolensplein), Hoge Vucht (rotonde Groene Dijkplein), Liniekwartier (Edisonstraat), Driesprong (bij gemeenschaps-huis TOMA), Bavel (Jack van Gilsplein) en Ulvenhout (bij de Pekhoeve). De gemeente biedt advies en waar nodig ondersteuning vanuit het oogpunt van veiligheid.

Contactpersonen uit de wijken en dorpen ontvangen een brief van de gemeente met informatie.

Structurele maatregel

In 2010 was één van de maatregelen van de bezuinigingen op de gemeentebegroting, het beperken van de kosten voor kerstbomen op acht locaties in Breda. Deze maatregel blijft ook de komende jaren van kracht. De samenwerking van vorig jaar heeft tot een goed resultaat geleid. De gemeente zal ook dit jaar weer de partijen bij elkaar brengen en de veiligheid bewaken.

In totaal bespaarde de Gemeente Breda in 2010 EUR 18.000,- op de aanschaf van de bomen en alle werkzaamheden die samenhangen met het veilig plaatsen en aanbrengen van verlichting.

Breda, 21 oktober 2011