Sister Act wint vier publieksprijzen in Duitsland

Persbericht van Stage Entertainment

Amsterdam, 21 oktober 2011

SISTER ACT WINT VIER PUBLIEKSPRIJZEN IN DUITSLAND

CARLINE BROUWER UITGEROEPEN TOT BESTE REGISSEUR

Het Duitstalige blad Musicals met een verschijningsgebied in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, heeft de musical Sister Act viervoudig onderscheiden. Behalve dat lezers Sister Act uitriepen tot beste musical van het jaar werd de Nederlandse Carline Brouwer uitverkozen tot beste regisseur. Zodwa Selele (Deloris) kwam als beste actrice naar voren en Anthony van Laast als beste choreograaf.

De Duitse productie van de musical Sister Act ging een jaar geleden, op 2 december, in première in het Operettenhaus in Hamburg. Het was de eerste Europese productie van de eigen Stage Entertainment musical na Londen (Palladium Theatre, 2 juni 2009).

Sindsdien is Sister Act ook uitgebracht op Broadway (Broadway Theatre, 20 april 2011), Wenen (Vereinigte Bühnen Wien, 15 september 2011) en Manchester (start van de UK tour op 4 oktober).

De eerstvolgende première van de musical is op 27 oktober in Milaan. Nieuwe producties zijn gepland in Frankrijk, Canada, Noord-Amerika en Nederland.

De musical Sister Act is een coproductie van Stage Entertainment en Whoopi Goldberg die Deloris speelde in de gelijknamige internationale succesfilm.

*

Links:
http://www.stage-entertainment.com



Razende Robot Reporter