Waterschap Groot Salland

Infocentrum IJssel Den Nul opent voorzichtig haar deuren

Laatste wijziging: 21 oktober 2011

Licht, ruim, open, welkom, zomaar een paar impressies bij binnenkomst bij het Infocentrum IJssel Den Nul aan de Rijkstraatweg ter hoogte van de Lange Kolk. Deze week gingen de deuren 'voorzichtig' open voor het publiek.

Een vroeg 'kijkje in de keuken'. Wat opvalt in het gloednieuwe infocentrum is de ruime opzet van het geheel. Er is naast de zaal van de permanente tentoonstelling plaats voor tijdelijke exposities, een eigen audioruimte, werkplekken voor Staatsbosbeheer, archiefruimte voor het Olster Erfgoed en horecavoorzieningen.

Het komende halfjaar zal het infocentrum niet alleen nog verder worden ingericht, maar krijgen de vrijwilligers en medewerkers alle kans om aan het nieuwe centrum te wennen. De officiële opening volgt in april 2012.

Initiatief

Op initiatief van Salland Wonen, Staatsbosbeheer, historische vereniging 't Olster Erfgoed, JP van den Bent stichting, gemeente Olst-Wijhe en Stichting Kulturhuus is bij Den Nul een informatiecentrum gebouwd voor natuur, cultuur, historie, educatie, toerisme en recreatie. De permanente tentoonstelling maakt hier deel van uit.

Tentoonstelling

Waterschap Groot Salland participeert naast Staatsbosbeheer en 't Olster Erfgoed in de tentoonstelling. Belangrijkste reden hiervoor is dat Groot Salland verspreid in zijn werkgebied op geschikte locaties het 'waterverhaal' op een educatieve manier ventileert en het waterschap 'zichtbaarder' maakt. Op dit moment geldt dit in meer of mindere mate voor het stedelijk museum Kampen, Doepark De Nooterhof Zwolle en de proefboerderij Aver Heino. Voor een evenwichtige spreiding in het werkgebied geldt Infocentrum IJssel Den Nul als een goede aanvulling. Het infocentrum IJssel Den Nul kan ook voor het waterschap uitstekend dienen als ontvangstruimte voor groepen en uitvalbasis voor werkbezoeken in de regio. Hiervoor kan het waterschap als participant ruimte huren en gebruik maken van de faciliteiten.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl