Gemeente Goedereede


Goedereede geeft verzet niet op na uitspraak ministerraad

Vrijdag 14 oktober 2011 heeft de ministerraad het besluit genomen over te gaan tot een gedwongen herindeling op Goeree-Overflakkee. De partijen SGP, VGB, CU en PvdA hebben besloten om het verzet tegen de herindeling in stand te houden en dit actief te blijven communiceren richting de Tweede Kamer. De gemeente is vanaf nu echter wel verplicht om mee te gaan werken aan het herindelingsproces.

De gemeente Goedereede is wettelijk verplicht om na het besluit van de ministerraad mee te gaan werken aan het herindelingsproces. Minister Donner heeft dat eerder al tijdens zijn bezoek aan het eiland op 15 augustus jl. bevestigd. SGP, VGB, CU en PvdA zijn van mening dat een verdere blokkering van de fusiebesprekingen bovendien schadelijk zou kunnen zijn voor de belangen van burgers en ambtenaren.

In de eerstvolgende gemeenteraad zullen de partijen hun eerder ingediende motie, waarin besloten is dat noch ambtelijk noch bestuurlijk medewerking zal worden verleend, intrekken. De partijen hebben het college van B&W laten weten dat zij vooruitlopend op deze vergadering deel kunnen gaan nemen aan de noodzakelijke fusiebesprekingen. Wel zullen er enkele inhoudelijke aanpassingen noodzakelijk zijn in het Plan van Aanpak om goedkeuring aan dit plan te kunnen verlenen.

De partijen in de raad leggen zich niet neer bij de herindeling en zullen de diverse acties richting de Tweede Kamer voortzetten. Het definitieve besluit tot een herindeling wordt genomen door de Tweede Kamer.