Talis


Talis ziet af van nieuwbouw Beuningsesteeg

In 2000 heeft Talis grond aangekocht in de Beuningsesteeg in Wijchen met de bedoeling om hier woningen te realiseren. Onlangs heeft Talis besloten om op deze locatie zelf geen woningen te ontwikkelen en de grond te verkopen. Reden hiervoor is dat Talis geen plan kan realiseren dat passend is binnen haar huidige beleid.

Beleid Talis

De Beuningsesteeg ligt op een mooie locatie in Wijchen-Noord. Bij de aankoop van de grond zag Talis goede mogelijkheden om hier woningen te realiseren. De oorspronkelijke plannen op het terrein aan de Beuningsesteeg hadden naast een klein aantal sociale huurwoningen ook vrije sector huurwoningen en koopwoningen. Dit plan was om verschillende redenen niet haalbaar. Vervolgens heeft de corporatie een plan gemaakt met alleen sociale huurwoningen. Dit laatste plan past binnen het beleid van Talis. De corporatie maakt zich in Nijmegen en Wijchen hard voor betaalbare woningen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt die een steun in de rug nodig hebben. Voor deze doelgroep kon Talis hier echter geen haalbaar plan realiseren.

Mooie woonlocatie

De Beuningsesteeg is een mooie woonlocatie en Talis verwacht dan ook dat er diverse ontwikkelaars geĂŻnteresseerd zijn in de grond. De grond wordt verkocht via een openbare verkoopveiling. Bij deze veiling behoudt Talis altijd het recht om een koper af te wijzen. Zo kan de corporatie een bijdrage leveren aan een goede bestemming voor dit gebied.