Groen!

Begroting 2012 weerspiegelt belang mobiliteit in het Brussels Gewest

door Bruno De Lille (Brusselse regering) op 21 oktober 2011 in "Economie, fiscaliteit en werkgelegenheid", "Mobiliteit en verkeersveiligheid"

Gisteren, 20 oktober, werd een akkoord bereikt over de gewestbegroting 2012. Brussels staatssecretaris De Lille (Groen!) is tevreden dat het deficit van het Gewest, zelfs in de huidige moeilijke budgettaire context, teruggedrongen wordt. Waar het deficit vorig jaar nog 313 miljoen euro was, is de regering er nu dankzij de herfinanciering in geslaagd het terug te dringen naar 254 miljoen euro. Er wordt gestreefd naar een evenwicht in 2016.

Bovendien worden er ook meer middelen voorzien voor de mobiliteit. De Lille: "Deze middelen zullen ons mee in staat stellen het IRIS2-plan uit te voeren en de autodruk aan te pakken. Dat is goed voor onze inwoners, voor onze leefomgeving en voor onze economische slagkracht."

In totaal komt er meer dan 50 miljoen extra voor het mobiliteitsbeleid. Zo kan er werk gemaakt worden van de automatisering van de metro en rollend materieel voor de MIVB.

De bevoegdheden van De Lille op het vlak van mobiliteit kennen een budgettaire stijging van 50%. De Lille: "We zullen deze extra middelen onder andere aanwenden om de gemeenten toe te laten het transitverkeer terug te dringen en een gedegen fietsbeleid uit te tekenen. Daarnaast worden er ook extra gelden vrijgemaakt voor acties die erop gericht zijn de automobilist te overtuigen over te stappen naar het openbaar vervoer, de fiets en het stappen."

IFRAME:
//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fgroen.be%2Factual iteit%2FNieuwsflash-begroting--weerspiegelt-belang-mobiliteit-in-het-br ussels-gewest_2382.aspx&send=false&layout=standard&width=450&show_faces =true&action=recommend&colorscheme=light&font&height=80&appId=276556572 364194

Contact: Bruno De Lille -