Politie Amsterdam-Amstelland

Drie verdachten van straatroof aangehouden

Drie aanhoudingen op heterdaad in drie afzonderlijke gevallen van straatroof. Dat was donderdagavond en -nacht het resultaat in district Oost. In twee gevallen hadden de verdachten de buit nog bij zich.

Omstreeks halfacht werd melding gedaan van een straatroof op de Krombekstraat. Het slachtoffer werd onder bedreiging van een mes beroofd van een horloge, geld en een telefoon. De man kon wel een goed signalement van de dader geven. Deze 29-jarige verdachte werd even later op de Karspeldreef aangehouden. De buit werd niet aangetroffen.

Om halftwaalf rukte een 32-jarige man op de Wibautstraat een telefoon uit de handen van een slachtoffer. Tien minuten later zagen agenten de verdachte op de Iepenweg lopen waar hij werd aangehouden. De man overhandigde zelf de gestolen telefoon aan de politie.

Om twee uur 's nachts hield de politie een 28-jarige man aan in de Venserpolder. Via cameratoezicht werd gezien dat hij met een auto reed waarvan het kenteken was gezien bij een straatroof op Kraaiennest, enkele uren eerder. Bij onderzoek in het voertuig werden een paspoort en rijbewijs aangetroffen, op naam van het slachtoffer. Alle verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten. Bij de berovingen raakte niemand gewond.