Politiebond ACP

Opnieuw problemen met salariskorting studenten

De problemen rondom de salariskorting van studenten duren voort. Studenten uit regio Noord-Holland-Noord waren deze week onaangenaam verrast bij het zien van hun loonstrookje van oktober. Wat blijkt: met terugwerkende kracht is nog meer korting ingehouden op het salaris.

Er lijkt de afgelopen maanden een foutieve grondslag gebruikt te zijn voor het berekenen van de salariskorting. Hierdoor is in deze maanden te weinig korting ingehouden. Deze korting is nu in één keer ingehouden op het salaris van oktober. Veel studenten die al in de problemen waren gekomen door de financiële gevolgen van de salariskorting zijn nu terecht `not amused'.

Het lijkt erop dat de regio Noord-Holland Noord niet de enige regio is met dit probleem. We roepen studenten uit andere regio's daarom op om het ons direct te laten weten als bij hen ook een extra verrekening heeft plaatsgevonden. Dit om een goed beeld te krijgen van de omvang van het probleem.

Ook al is de ingehouden korting conform de geldende afspraken, toch vindt de ACP het onbegrijpelijk dat er keer op keer problemen ontstaan rondom de salariskorting. Ook nu weer lijkt er op geen enkele manier gecommuniceerd te zijn dat met terugwerkende kracht een correctie zou plaatsvinden.

De ACP gaat de kwestie met spoed bespreken in het landelijk overleg met de minister. De nieuwe problemen maken wederom duidelijk dat er snel een eenduidige, landelijke oplossing moet komen voor de problemen rondom de studentensalarissen.

---

21/10/11 12:19

---