Gemeente Breda

Vervangen bomen tennispark De Mark
De Gemeente Breda gaat nieuwe beplanting aanbrengen langs het pad op tennispark De Mark aan de Cimburgalaan. De italiaanse populieren die hier staan moeten worden vervangen, omdat deze in slechte staat verkeren. Voor de veiligheid op het tennispark is het nodig om deze te rooien. Er worden 28 iepen teruggeplant, zodat in de toekomst weer volop groen te zien is vanaf de overkant van de rivier.

Aanvraag omgevingsvergunning

Voor het kappen van de populieren en andere struiken en bomen (zoals hulst, vogelkers, esdoorn, eik, els) heeft de gemeente een omgevingsvergunning aangevraagd op 15 september 2011. De vergunning is verleend op 19 oktober en het besluit is gepubliceerd op de website Belanghebbenden kunnen tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning tot 30 november 2011 een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. De vergunning ligt ter inzage op het Stadskantoor. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 14 076 (maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur) of via e-mail contact@breda.nl.

Wat gaat er gebeuren

De italiaanse populieren op het tennispark zijn van slechte kwaliteit en kunnen bij slecht weer omwaaien en gevaar opleveren voor de gebruikers van het tennispark. Bovendien staan de populieren met de overige bomen en struiken te dicht op elkaar en belemmeren ze elkaar in hun groei. Er worden 28 iepen teruggeplant. Bij de keuze van de nieuwe boomsoort en de plaats van de bomen is rekening gehouden met het groene karakter van het tennispark. Er is gekozen voor de iep omdat dit een hoge boom wordt die meer in de breedte groeit. In de toekomst zorgt dit voor een mooie groene achtergrond van het tennispark.

Wanneer gaat het gebeuren

De gemeente verwacht de bomen begin december te kunnen vervangen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Dan gaat de gemeente ook onderhoud plegen aan zes gravelbanen op het tennispark. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden worden regelmatig materialen aan- en afgevoerd naar het tennispark. De gemeente is zich ervan bewust dat de werkzaamheden overlast kunnen geven, maar probeert dit tot een minimum te beperken.

Informatie

Met vragen over de vergunning kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 076. Dit kan voorkomen dat u een bezwaarschrift hoeft te schrijven.
Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met mevrouw I. Schrader van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 39 52 of per e-mail: im.schrader@breda.nl.