Warchild


Helft Nederland denkt dat oorlogskind weer normaal kan functioneren

21 oktober 2011 - De helft van de ondervraagde Nederlanders denkt dat oorlogskinderen weer succesvol kunnen functioneren in hun maatschappij. Dat bleek uit een onderzoek van Synovate in opdracht van War Child.

Onze directeur Mark Vogt: "de helft van Nederland toont enorme bereidheid om hulp voor nog meer oorlogskinderen mogelijk te maken. Hen roep ik op deel te nemen aan onze nieuwe campagne en zo hun friendship kenbaar te maken".

Bekijk hier de nieuwe campagne >>

Eigen bijdrage
Een derde van de Nederlanders boven de 50 jaar denkt op geen enkele wijze effectieve hulp te kunnen bieden aan oorlogskinderen. Nederlandse Jongeren tussen de 18 en 35 jaar oud zijn positiever. Van hen denkt 60% wél iets te kunnen doen en zij zijn daarom ook meer bereid om daadwerkelijk te helpen.

Wij kunnen helpen
Wij weten dat we oorlogskinderen kunnen helpen. Dat doen we namelijk elke dag. Lees bijvoorbeeld hier meer over Milou. Zij was slachtoffer van seksueel geweld in Congo en heeft weer positief naar de toekomst leren kijken. Of lees over Mohammed die beide benen verloor. Of Aida die moest vluchten in Colombia.

We weten dat we samen met jouw hulp verschil kunnen maken. Word daarom Friend van War Child.