Gemeente Loppersum

Loppersum weer een stap duurzamer: opening E-paal

Loppersum, 21 oktober 2011

Â
Opening E-paal in Loppersum voor elektrisch autorijden

Â

Vanaf nu kunt u uw elektrische auto ook in Loppersum laden aan de Molenweg op de parkeerplaats naast het gemeentehuis. Onder grote belangstelling is vandaag de eerste E-laadpaal geopend door de wethouders P. Prins (Milieu) en H.J. Stoel (Openbare Werken).

Tegelijk werd de nieuwe duurzame DAF-vrachtauto type LF55 voor het wagenpark van de gemeente gepresenteerd. Ook konden een elektrische Peugeot Ion, een Alke transporter van de Milieudienst Groningen en de elektrische Tesla Roadstar van New Motion uit Amsterdam getest worden. Uiteraard was de belangstelling voor een proefrit groot. De gasten werden getrakteerd op Fair Trade koffie en biologische koek.

Op weg naar een duurzame gemeente

Met deze nieuwe voorzieningen zet de gemeente Loppersum weer een stap op weg naar een duurzame gemeente. Voor het einde van het jaar zal de gemeenteraad een besluit nemen over een milieubeleidsplan. Ondertussen wordt zowel intern als extern al een aantal duurzame maatregelen getroffen.Â
Â

Duurzame maatregelen

Intern gebruikt de gemeente Loppersum FairTrade koffie, het schoonmaken gebeurt klimaatneutraal, er is groene energie en de ambtelijke organisatie gebruikt steeds minder papier. Bij nieuwe straatverlichting en bij het vervangen van bestaande verlichting wordt overgegaan op LEDverlichting. De gemeente streeft naar ecologisch beheer van het groen en van de wegbermen en het zo weinig mogelijk gebruiken van bestrijdingsmiddelen.

Samen met partners

De gemeente werkt op het punt van duurzaamheid samen met ondermeer de Milieudienst Groningen, de Stichting E-laad, Fivelingo en Essent.

Dpeninghandeling door wethouders H.J. Stoel (links) en P. Prins