Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 21 oktober

Noord-Holland Noord, 21-10-2011 o 13.00 uur

Vernieling autos: twee verdachten aangehouden

Alkmaar, donderdag 20 oktober

Op donderdagavond hield de politie twee 13-jarige Alkmaarse jongens aan op verdenking van vernieling van autos in de omgeving van de Geestersingel in Alkmaar.

Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding dat twee jongens op fietsen spiegels van autos aftrapten. Op basis van het door de getuige opgegeven signalement trof de politie beide verdachten aan. De jongens verklaarde in Bergen te zijn geweest en op weg naar huis tegen spiegels van autos te hebben getrapt.

De politie volgde vervolgens de route vanaf Bergen over de Bergerweg, Jan van Scorelkade, Bisschop Bottemannestraat, Houtmanstraat, Van der Lijnstraat, Nicolaas Beetskade, Bergerweg, Westerweg, Lindenlaan, Nassauplein en Nassaulaan. In totaal werden dertig autos aangetroffen met omgeklapte spiegels. Bij in ieder geval negen auto waren de spiegels onherstelbaar vernield.

De politie verzoekt eventuele getuigen en slachtoffers zich te melden. De politie in Alkmaar is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto-inbrekers betrapt

Grootebroek, vrijdag 21 oktober

Op vrijdagmorgen omstreeks 03.20 uur werd de bewoner van een pand aan de Uitlaat in Grootebroek wakker van schrapende geluiden buiten zijn woning. Toen hij ging kijken, zag hij dat twee mannen bezig waren in te breken in zijn bestelbus. Toen de inbrekers in de gaten kregen dat zij waren ontdekt, gingen zij er vandoor. Van de bus bleek een raam te zijn vernield. De inbrekers hebben geen kans gezien om gereedschap uit de bus te stelen.

Onderzoek in de omgeving leverde geen verdachten meer op.

Diefstal bromfiets: twee verdachten aangehouden

Alkmaar-Heerhugowaard, vrijdag 21 oktober

Op vrijdagmorgen hield de politie twee 16-jarige jongens uit Heerhugowaard aan op verdenking van diefstal of heling van een bromfiets.

Op vrijdagmorgen omstreeks 01.25 uur werd vanaf het Douplantsoen in Heerhugowaard een bromfiets ontvreemd.

Later in de nacht zag de politie twee jongens staan bij een bromfiets op de Van Everdingenstraat in Alkmaar. Toen de politie jongens ermee weg reden in de richting Emmastraat, werd de bromfiets voor controle aan de kant gezet. Hierbij bleek dat het voertuig inmiddels al was voorzien van een valse kentekenplaat. Controle van het framenummer wees uit dat het om de gestolen brommer ging. Beide jongens zijn door de politie aangehouden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets is in beslag genomen.

Woninginbraak

Den Helder, vrijdag 21 oktober

Op vrijdagmorgen, tussen 00.15 en 03.00 uur, werd er ingebroken in een woning aan de M. Harpertszoon Trompstraat in Den Helder. Uit de woning werden onder anderen een horloge, een iPad en een spelcomputer ontvreemd. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van het pand een badkamerraam open te breken. In de woning werden een aantal ruimten doorzocht.

Vier verdachten voor mishandeling en beroving

Den Burg, donderdag 20 oktober

Op donderdagavond hield de politie vier verdachten aan op verdenking van mishandeling en beroving. Het gaat om jongens van 15 en 19 uit Den Burg, een 16-jarige jongen uit De Cocksdorp en een 17-jarige jongen uit Oudeschild.

Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie een melding dat een 13-jarige jongen uit Duitsland zou zijn beroofd. Het slachtoffer verklaarde dat hij met een groepje Duitse jongeren bij een snackbar aan de Parkstraat stond toen zij werden lastig gevallen door een groep Texelse jongens. De groep Duitse jongeren vluchtte weg richting de Emmalaan. Hier kreeg het slachtoffer klappen en schoppen en werden sigaretten en een GSM van het slachtoffer gestolen.

De politie bracht de verdachten over naar het politiebureaus van Texel en Den Helder voor nader verhoor.

Poging beroving: getuigen gezocht

Den Helder, donderdag 20 oktober

Drie mannen probeerden donderdagavond rond 21.35 uur een 34-jarige man uit Den Helder te beroven. Eerder op de avond waren de drie Antilliaanse mannen bij hem in de winkel geweest. Zij vroegen hem hen naar huis te brengen. Nadat de 34-jarige man zijn winkel had afgesloten kwamen de mannen aanlopen en namen plaats in zijn auto.

Op de kruising Koningdwarsstraat/Hoogstraat werd hij bedreigd met een vuurwapen en met een mes. Met dit mes werd hij in zijn gezicht gesneden en in zijn hand. De mannen wilden dat hij zijn spullen afgaf. Dit deed de 34-jarige man echter niet. Hij werd hierop uit zijn auto getrokken en kreeg meerdere klappen. Hierna renden de drie mannen weg. Het slachtoffer ging naar het politiebureau. Hij had verder geen ernstige verwondingen.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u donderdagavond het slachtoffer met de drie mannen in de auto zien stappen? Of heeft u gezien dat de man op de hoek van de Koningsdwarsstraat/Hoogstraat mishandeld werd door de mannen? Neemt u dan contact op met de recherche in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook als u over andere informatie beschikt die van belang kan zijn wordt u verzocht contact op te nemen met de politie.

Mes

Den Helder, donderdag 20 oktober

Op donderdagavond hield de politie een 16-jarige jongen uit Den Helder aan die in het bezit was van een mes. Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie een melding dat de verdachte door een controleploeg van de NS was aangehouden op het station aan de Middenweg in Den Helder. Ter plaatse bleek de jongen een steakmes bij zich te hebben. Hij verklaarde het mes bij zich te dragen ter zelfverdediging. Ook bleek hij hiervoor een zware metalen sleutelhanger bij zich te dragen. Het mes en de sleutelhanger zijn in beslag genomen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

Oudkarspel, donderdag 20 oktober

Op donderdagmiddag omstreeks 12.05 uur vond er een aanrijding met letsel plaats op de kruising van de Voorburggracht en de Kasteelstraat in Oudkarspel.

Een 58-jarige man uit Heerhugowaard reed op een bromfiets over de Kasteelstraat. Hij wilde de kruising met de Voorburggracht oversteken, maar zag te laat dat hier een 32-jarige man uit Tuitjenhorn in een personenauto aan kwam rijden. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser gewond raakte. De bromfietser werd met beenletsel overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Alcoholcontrole

Alkmaar, vrijdag 21 oktober

Op vrijdagmorgen omstreeks 03.45 uur controleerde de politie op de Bierkade in Alkmaar een 28-jarige Alkmaarder op een bromscooter. De bestuurder reed met een snelheid van 50 km per uur, terwijl hij op die plaats niet harder mocht dan 25 km per uur. Ook bleek hij geen rijbewijs te hebben en was de brommer niet verzekerd.

De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij weigerde echter om mee te werken aan een ademanalyse. Het weigeren van een ademanalyse wordt overigens aangemerkt als misdrijf.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verlichtingscontrole

Den Helder, donderdag 20 oktober

Op donderdagavond hield de politie tussen 18.45 en 20.45 uur een verlichtingscontrole op de Middenweg in Den Helder. In totaal kregen vijfentwintig (brom)fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Heiloo, donderdag 20 oktober

Op donderdagavond hield de politie tussen 20.45 en 21.15 uur een verlichtingscontrole op de Stationsweg in Heiloo. In totaal kregen vijf (brom)fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Snelheidscontroles

Alkmaar, donderdag 20 oktober Op donderdagmiddag hield de politie tussen 15.40 en 17.10 uur een snelheidscontrole op de Schagerweg in Alkmaar. Van de 1409 passanten reden er 14 sneller dan de toegestane 70 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 93 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Zwaagdijk, donderdag 20 oktober Op donderdagavond hield de politie tussen 19.30 en 21.45 uur een snelheidscontrole op de Zwaagdijk in Zwaagdijk. Van de 160 passanten reden er 41 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 77 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Alkmaar, donderdag 20 oktober Op donderdagavond hield de politie tussen 18.25 en 21.55 uur een snelheidscontrole op de Zeswielen in Alkmaar. Van de 2399 passanten reden er 250 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 79 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Wervershoof, donderdag 20 oktober Op donderdagmiddag hield de politie tussen 15.20 en 17.50 uur een snelheidscontrole op de Markerwaardweg in Wervershoof. Van de 1570 passanten reden er 135 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 153 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Heerhugowaard, donderdag 20 oktober Op donderdagmiddag hield de politie tussen 13.45 en 16.00 uur een snelheidscontrole op de Westerweg in Heerhugowaard. Van de 2702 passanten reden er 41 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 104 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Den Helder, donderdag 20 oktober Op donderdagmiddag hield de politie tussen 16.30 en 17.30 uur een snelheidscontrole op de Kanaalweg in Den Helder. Drie bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 78 km per uur. De overtredingen werden gemeten met een uit de hand te bedienen radarapparaat (lasergun). Overtreders kregen ter plaatse een bekeuring.

Auto te water

Wervershoof, vrijdag 21 oktober

Op vrijdagmorgen omstreeks 11.05 uur raakte bij een aanrijding een auto te water op de Veenakkers in Wervershoof. De bestuurster kon ongedeerd uit de auto komen.

Een 53-jarige man uit Monster reed in een bestelauto over de Veenakkers in de richting Driehuizen. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan een 51-jarige vrouw uit Grootebroek in een personenauto die vanuit Wervershoof over de Driehuizen aan kwam rijden. Er ontstond een aanrijding waarbij de vrouw met haar auto naast de weg terecht kwam, over de kop sloeg en in een sloot terecht kwam. De vrouw kon zelf uit de auto komen en liep slechts lichte verwondingen op. De man uit Monster had last van een knie en werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn voor onderzoek.