Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt twee verdachten voor beroving bejaarde vrouw

Geldrop, 21-10-2011 o Op klaarlichte beroofden twee mannen een 80-jarige vrouw van haar tas. Dankzij een getuige van deze laffe daad, kwam de politie de daders snel op het spoor en konden de twee na een achtervolging in de boeien worden geslagen. Het gaat om twee mannen uit Breda van 42 en 44 jaar.

De vrouw reed donderdagmiddag rond 15.15 uur met haar scootmobiel over de Heggestraat, richting het centrum van Geldrop. Een personenauto ging naast haar rijden en greep de bijrijder van de auto vervolgens haar tas, die voor in het mandje lag van haar scootmobiel. Hierna reed het voertuig weg. Een getuige zag het allemaal gebeuren en schakelde de politie in. Aan de hand van het doorgegeven kenteken en type voertuig, ging de politie direct op zoek naar het voertuig. Op een gegeven zag de politie over de Joahannes Pijnenburg de verdachte auto rijden met twee personen erin. Er ontstond een achtervolging waarbij met hoge snelheden werd gereden. Op de Nuenenseweg richting Mierlo zag een politieauto kans de auto van de verdachten in te halen en af te stoppen. Maar de daders besloten daarop hard achteruit te rijden en brachten hierdoor het overige verkeer in gevaar. Nabij de Tricostraat verlieten de daders hun auto en zette het op een rennen richting Volmolenplein. Agenten zette de eveneens te voet de achtervolging in en kregen de verdachten in de Tricostraat te pakken.

De tas van het slachtoffer is terecht. De hevig geschrokken vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan en de verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.