Nederlandse Vereniging van Journalisten

Nieuw loongebouw vaktijdschriftjournalisten

vrijdag 21 oktober 2011 | Na een lange strijd is het nieuwe loongebouw voor vaktijdschriftjournalisten een feit. Adviesbureau Hay Group constateerde dat het salarisniveau van de CAO voor Vaktijdschriftjournalisten achterliep ten opzichte van andere (journalistieke) sectoren. Dit heeft geleid tot het verhoogde salarisperspectief van gemiddeld 10 procent.

In de CAO voor Vaktijdschriftjournalisten is afgesproken dat de nieuwe functiewaarderings- en indelingsystematiek met terugwerkende kracht wordt ingevoerd per 1 januari 2011. Voor de indeling van functies naar zwaarte is gebruik gemaakt van de functiewaarderingsmethode van Hay Group. De Hay Group constateerde dat het salarisniveau van de CAO voor Vaktijdschriftjournalisten achterliep ten opzichte van andere (journalistieke) sectoren. Dit heeft geleid tot het verhoogde salarisperspectief van gemiddeld 10 procent.

In een voorlichtingsbrochure wordt de systematiek uitgebreid beschreven. Dit boekje is binnenkort te downloaden op de pagina van de sectie Tijdschriften