KNHS

KNHS gaat digitaal met nieuwe startpas
21 oktober 2011
Startpas

KNHS (Ermelo) - Vanaf 1 januari 2012 zijn de vertrouwde startcoupons voor wedstrijdruiters verleden tijd. Dan stapt de KNHS over op de zogenaamde startpas. Hiermee zal in de nabije toekomst het opgeven voor wedstrijden alleen nog maar digitaal gebeuren via Mijn KNHS. Zowel het inschrijven voor leden als de administratieve verwerking van inschrijvingen voor wedstrijdorganisaties wordt met dit nieuwe systeem een stuk gemakkelijker én sneller. Donderdag 27 oktober beslist de ledenraad van de KNHS over de definitieve invoering, werkwijze en tariefstelling van deze nieuwe startpas. Dit wordt vrijdag 28 oktober bekend gemaakt.

Geen onhandige losse coupons meer die per post naar wedstrijdorganisaties verstuurd moeten worden en nooit meer zonder startcoupons zitten terwijl je je wilt inschrijven voor een wedstrijd. Wedstrijdorganisaties kunnen straks met één druk op de knop alle benodigde protocollen op volgorde van deelnemers én ring uitprinten. Maar ook uitslagen kunnen na afloop van een wedstrijd via een eenvoudige handeling digitaal naar de KNHS worden gestuurd.

De startpas is te vergelijken met een startkaart en je moet deze als ruiter of amazone dus ook altijd meenemen op concours. Met deze startpas wordt het voor ruiters en amazones mogelijk om onbeperkt aan wedstrijden deel te nemen zonder de stress dat de coupons op zijn. Daarnaast kunnen wedstrijdsporters met de startpas multidisciplinair starten, dus aan wedstrijden deelnemen in zowel de disciplines dressuur, springen als eventing. De disciplines mennen en aangespannen sport krijgen een discipline gebonden startpas.

In de loop van 2012 kan er via Mijn KNHS ingeschreven worden voor wedstrijden. In de overgangsperiode lopen inschrijvingen voor wedstrijden die na 1 januari 2012 plaatsvinden via het KNHS inschrijfformulier dat je vanaf maandag 31 oktober kunt downloaden op www.knhs.nl/startpas .

Zodra de inschrijvingsmodule in Mijn KNHS gereed is schrijft een ruiter zich online in, waarmee zijn gegevens automatisch bekend worden bij de wedstrijdorganisatie.

Alle huidige startkaarten die niet voor 1 december 2011 zijn afgemeld, worden automatisch omgezet in een startpas en uiterlijk eind december toegezonden. Heb je liever een gelimiteerde startpas dan kun je dit voor 7 december aangeven met het aanvraagformulier 'gelimiteerde startpas'.

Om wedstrijdorganisaties zo goed mogelijk voor te bereiden en te informeren, organiseert de KNHS in de maand november een aantal bijeenkomsten voor verenigingen. Zie onderstaand overzicht met data en plaatsen.