Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West
Bijna alle winkels Osdorpplein nu toegankelijk voor rolstoelers en rollators

20 oktober 2011

Bijna alle winkels op en rond het Osdorpplein en Tussen Meer zijn nu toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers, scootmobielen en kinderwagens. Afgelopen maanden heeft Winkeltoegankelijkheid Nederland met steun van het stadsdeel de winkels toegankelijk gemaakt en bij de toegang van de winkels oprijplaten gelegd.

Binnen handbereik

Winkeliers hebben zelf gezorgd voor toegankelijkheid binnen de winkels. Op advies van Winkeltoegankelijkheid Nederland hebben zij winkelpaden verbreed en pinautomaten draaibaar of binnen handbereik geplaatst. Winkels die toegankelijk zijn, zijn te herkennen aan een groen logo met een rolstoeler.

Jesse Bos

Afgelopen vrijdag 21 oktober om 12.30 uur heeft stadsdeelwethouder Jesse Bos (Zorg, Welzijn) de actie afgesloten met de oplevering van de toegankelijk gemaakte winkel van bloemsierkunst Flori Cultura aan Tussen Meer 65.
De oprijplaten blijven onderdeel van de inventaris van de winkelpanden.

Meer informatie

Winkeltoegankelijkheid Nederland zet zich in om zoveel mogelijk winkels toegankelijk te maken. Kijk voor meer informatie over Winkeltoegankelijkheid Nederland op de pagina allemaal winkelen van Winkeltoegankelijkheid Nederland.

---