Gemeente Breda

21okt
Pilot voor verbetering dienstverlening aan ondernemers Business Marshall gaat aan de slag
Vanaf 1 november start de gemeente een pilot om de dienstverlening aan ondernemers te verbeteren. Hiervoor is een business marshall aangesteld in de persoon van Mathé Bögels.

Deze adviseur wordt op verzoek van ondernemers ingezet. Na een half jaar volgt een rapportage, waarin de vervolgstappen worden aangegeven. De pilot is een gezamenlijk initiatief van het Bredaas Ondernemers Collectief (BOC) en Gemeente Breda. De gemeente en de Kamer van Koophandel nemen ieder de helft van de kosten op zich.

De business marshall gaat aan de hand van een concrete casus aan de slag in de organisatie en kijkt waar een ondernemer tegenaan loopt. Hierbij kijkt hij niet alleen naar de overheid, maar ook naar de eigen verantwoordelijkheid van ondernemers. De business marshall maakt een plan van aanpak om de procedures te volgen. Bij knelpunten draagt hij verbeteringen aan. De adviseur wordt gekoppeld aan de afdeling Economische Zaken.

In het Bredaas Ondernemers Collectief zijn de Brabants Zeeuwse Werkgeversorganisatie (BZW), Koninklijke Horeca Nederland afdeling Breda, Kamer van Koophandel en het Retailplatform Breda vertegenwoordigd.

Het college heeft een ambitie om de dienstverlening aan ondernemers te verbeteren en voorschriften en vergunningen te vereenvoudigen. Dit staat in het coalitieakkoord @Breda.

Om dit concreet aan te pakken is besloten tot deze pilot.